Teknoloji YouTube en azından bunun yüzünden kapanmayacak

YouTube en azından bunun yüzünden kapanmayacak

09.02.2014 - 13:55 | Son Güncellenme:

YouTube, 145 bin Türkçe müzik parçası için MSG'ye telif ödemeyi kabul etti

YouTube en azından bunun yüzünden kapanmayacak

Yaklaşık bir yıl önce; MSG ( Müzik Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği), YouTube'da Türkçe video kliplerin korsan yayın yapıldığını gerekçe göstererek, videoların kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Ancak, YouTube bu konuda uzlaşmaya yaklaşmamış ve MSG'nin başvuru dosyasında gösterdiği içerikleri aynı şekilde tutmaya devam etmişti.

Haberin Devamı

MSG, Türkiye'deki müzik eser sahiplerine hiçbir şekilde bedel ödenmediğini belirterek, toplamda 145 bin videonun kaldırılması işlemine başladıklarını geçtiğimiz ayın son haftasında belirtmişti. Sezen Aksu, Tarkan, Gülşen gibi sanat camiasından birçok farklı ismin üye olduğu bu derneğin ülkemizde hizmet veren birçok farklı online müzik servisiyle anlaşmalı olduğu biliniyor. Bu çekişme yüzünden Youtube'a Türkiye'den erişimin kapatılması bile söz konusuydu.

En son gelen bilgiler ise YouTube'un MSG ile masaya oturduğu ve gereken telif hakkını ödeyeceğiyönünde. Yapılan görüşme sonucunda uzlaşmaya varılmış olması ise haliyle hem müzik endüstrisi hem de biz Internet kullanıcıları için son derece sevindirici bir haber.

Haberin Devamı