Antalya YOUTUBE FENOMENLERİ EXPO 2016’DA

YOUTUBE FENOMENLERİ EXPO 2016’DA

01.08.2016 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

YOUTUBE FENOMENLERİ EXPO 2016’DA

Dijital çağın yeni nesil ünlüleri, Youtube fenomenleri ‘Burak Oyunda’ adıyla tanınan Burak Şahin ile ‘Minecraft Evi’ ile tanınan Buğrahan Kazancı, EXPO 2016 Antalya’da hayranlarıyla buluştu.
Dijital çağda yüz binlerce hayranı olan yeni nesil ünlüler Burak Şahin ve Buğrahan Kazancı, EXPO 2016 Antalya küçük amfi tiyatroda sevenleriyle bir araya geldi. 800 kişilik küçük amfi tiyatroyu hınca hınç dolduran hayranlarına hayat hikayelerini anlatan Youtube fenomenleri, tıklanma rekoru kıran videolarını da nasıl hazırladıklarının tüyolarını verdi.
Kendilerini ’Youtuber’ olarak adlandırılan ünlüler, takipçileri ve izleyenlerinin merak ettikleri soruları tek tek cevapladı. Fenomen olmak için herhangi bir uğraş göstermediklerini belirten Burak Şahin, "Eğlenirken bir anda kendimizi bu dünyanın içinde bulduk. Ama önemli olan o dünyanın içinde kalabilmek. Bunun için de sürekli fikirler geliştirmek zorundasınız" dedi. 20 yaşındaki Şahin’in 2 milyonun üzerinde takipçisi bulurken, Buğra Kazancı ise 800 bini geçen takipçi sayısıyla oyun dünyasının en çok takip edilenleri arasında yer alıyor.
Yaklaşık 45 dakika süren sohbetin sonunda fenomenler, sosyal medyada kullanmak üzere hayranlarının videosunu çekti. Burak Şahin ve Buğra Kazancı’nın hayranları ise Sabah Şakayık Terası’nda fotoğraf çekme imkanı buldu.
Burak Oyunda bireyselde en büyük kanal
Burak Şahin, 24 Haziran 1996 doğumlu Türkiye’nin en büyük bireysel Youtube kanalı olan Burak Oyunda’nın kurucusudur. Burak Oyunda, Türkiye’de ilk defa 2013 yılında 100 bin aboneye ve 2015 yılında da 1 milyon aboneye, geçen ay ise 2 milyon aboneye ulaşan YouTube kanalı olmuştur. Burak Oyunda, YouTube tarafından ‘silver’ ve ‘gold’ play butonları ile ödüllendirildi. Günde 2 video yüklemesi yapan Burak Oyunda kanalının günlük izlenmesi ortalama 1 milyondur. İzleyicileri tarafından çok sevilen Burak Oyunda bu yüzden Türkiye’nin en büyük bireysel kanalı ünvanını taşımaktadır.
Buğrahan Kazancı, Minecraft Evi’nin kurucusu
Buğrahan Kazancı, Türkiye’de ilk defa Minecraft oyununu oynayarak başlayan Youtube kanalıdır. 20 yaşında olan ve oynadığı Minecraft oyunu ile günlük 500 bin, aylık ise 13 milyon izlenmeye ulaşmaktadır. Yaklaşık 800 bin abonesi olan Minecraft Evi kanalı 1 milyon abone ulaşmayı hedefliyor.