Teknoloji YouTube, 'Reels' ile kendi hikayelerini başlatıyor

YouTube, 'Reels' ile kendi hikayelerini başlatıyor

01.12.2017 - 13:47 | Son Güncellenme:

YouTube'a da hikayeler özelliği geliyor. Snapchat tarafından tanıtılan, daha sonra Instagram, Facebook, Messenger ve bazı arkadaşlık uygulamaları tarafından da kullanılan Hikayeler, şirketin "Reels" olarak adlandırdığı yeni bir özellik olarak YouTube'a adım atıyor.

YouTube, Reels ile kendi hikayelerini başlatıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Youtube, Reels adını verdiği yeni bir video hizmetini bünyesine ekliyor. Kullanıcılar, Reels ile YouTube'ta kendi hikayelerini paylaşabilecek. Reels, tam bir kopya değil. Hikayeler, Instagram'da olduğu gibi Reels'de de uygulamanın en üstünde değil. Bunun yerine, bir içerik oluşturucusunun kanalında yepyeni bir sekmede görünüyorlar.

Şirket, YouTube'daki Reels fikriyle, yaratıcıların kendilerini ifade etmelerini ve tam bir video çekmek zorunda kalmadan hayranlarıyla etkileşimde bulunmalarını sağlayan yeni bir video biçimi sunmak olduğunu söylüyor.

YouTube, Reels ile kendi hikayelerini başlatıyor

Bunun yerine, içerik oluşturucular her biri 30 saniyeye kadar birkaç hızlı mobil videoyu çekip, yeni "YouTube-y" çıkartmaları da dahil olmak üzere filtreler, müzik parçaları, metinler ve daha fazlasını ekleyerek yeni Hikayeler oluşturabiliyor.

Haberin Devamı

Diğer platformlardaki Hikayelerin aksine, YouTube içerik oluşturucuları birden fazla Hikaye yapabiliyor ve bu yüklediğiniz videolar tamamen kalıcı oluyor. Yani 24 saat sonra silinmiyor. 30 saniyeye kadar anlık videolar, ilk etapta 10 bin ve üstü abonelere sahip kanallara açılacak.

YouTube, Reels ile kendi hikayelerini başlatıyor

Reels, oluşturucu kanalında ayrı bir sekmeye gönderildiğinden, görüntüleyenlerin "Topluluk"taki gibi bu yeni videoları izlemeyi seçebilirler. Kullanıcılar Reels ile ilgilenirse, YouTube bunları daha sık görmek istediğiniz bir işaret olarak alacak. Kısa hikayeler ile herhangi bir reklam ücreti alınıp alınmayacağı belli değil. Takipçiler ise videolar yüklendiğinde bildirim alabilecek. Bu arada "Topluluklar"a da aynı "Reels" gibi 10 bin abone ve üstüne sahipseniz ulaşabileceksiniz.