Teknoloji YouTube saldırısı sırasında sahte haberler yaymak için bir yöneticinin Twitter hesabı hacklendi

YouTube saldırısı sırasında sahte haberler yaymak için bir yöneticinin Twitter hesabı hacklendi

04.04.2018 - 13:15 | Son Güncellenme:

YouTube’un genel merkezine düzenlenen saldırı sırasında bir YouTube yöneticisinin Twitter hesabı ele geçirildi ve yanıltıcı bilgiler paylaşıldı. Silahlı saldırganın kimliğinin belirlenmesinin ardından soruşturma genişletildi.

YouTube saldırısı sırasında sahte haberler yaymak için bir yöneticinin Twitter hesabı hacklendi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

San Bruno polisinin açıklamasına göre, YouTube'un ana merkez kampüsünde yaşanan silahlı saldırıda şüpheli hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. ABD basınındaki haberlerde, 39 yaşındaki şüpheli Nasim Najafi Aghdam'ın, geçen sene YouTube'un kendisine ayrımcılık uygulayarak videolarını filtrelediğini öne sürdüğü belirtildi. Yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Silahlı saldırganın kimliğinin belirlenmesinin ardından soruşturma genişletildi.

Saldırı sırasında şüphe uyandıracak yeni bir gelişme yaşandı. YouTube ürün yöneticilerinden Vadim Lavrusik’in doğrulanmış Twitter hesabı ele geçirildi ve hesap üzerinden olay hakkında yanlış bilgiler paylaşıldı. Lavrusik ve meslektaşları saldırının, hesabın ele geçirilmesinde sonra gerçekleştiğini düşünüyor. Söz konusu paylaşımlar, olay gerçekleştikten 20 dakika sonra başlıyor.

Haberin Devamı

"Onun hesabından paylaşılan bu tweetler kesinlikle ona ait değil” şeklinde bir tweet atılmasını ardından başka bir kullanıcı "İlgileniyoruz." şeklinde cevap veriyor. Hack, olayı birçok muhabir tarafından anlaşılı ve Twitter kısa bir süre sonra bu tweet'leri sildi. Durumun fark edilmesinin ardından sonra bir süre daha hesaptan yalan haberler paylaşılmaya devam edildi. Twitter CEO'su Jack Dorsey, kişisel olarak durumu ele alacağını söyledi.

Twitter'ın geçmişte haber etkinliklerini kırmakla ilgili yanlış bilgilerle mücadele ettiği, sosyal medyada yayılan bu tarz yalan haber ve yanlış içeriklerin önüne geçmek daha fazla çaba sarf edildiği belirtildi.