Teknoloji YouTube'ta bazı kanallar clickbait için cinsel içerikli fotoğraflar kullanıyor

YouTube'ta bazı kanallar clickbait için cinsel içerikli fotoğraflar kullanıyor

25.04.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

YouTube'ta kanalları cinsel içeriklerle küçük resimlerle tıklanma çalışıyor. BuzzFeed News'in yayınladığı bir rapora göre, atlarla ve köpeklerle çeşitli cinsel eylemlerde bulunan kadınları betimleyen küçük videolar ya da fotoğraflar, video platformunda en iyi arama sonuçlarını gösteriyor. Aynı zamanda en çok izlenen videolar arasında yer alıyor.

YouTubeta bazı kanallar clickbait için cinsel içerikli fotoğraflar kullanıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube'ta bazı kanallar videolarına izleyici çekmek için kadınları hayvanlarla cinsel ilişkiye girerken gösteren küçük resimler yerleştiriyor. YouTube'un algoritmik motoru aracılığıyla “kız ve at” gibi zararsız ifadeler aradıktan sonra kolayca bulunabilen bu videolardan bazıları milyonlarca kez görüntülendi ve aylardır platformda yer alıyor.

Elbette, bu tür eylemleri betimleyen YouTube videoları, şirketin algoritmik filtreleri, kullanıcı raporlama sistemi ve insan içerik moderatörleri tarafından daha kolay bir şekilde yakalanabilir. Bulması ve çıkarılması daha zor olan grafikler ve müstehcen resimler daha fazla reklam geliri elde eden videolar.

YouTubeta bazı kanallar clickbait için cinsel içerikli fotoğraflar kullanıyor

Bu, izole bir sorun değil, YouTube'un temel yapısının kötü oyuncuları tarafından nasıl kullanılabileceğinin bir başka örneği. Birço kişi gelir getiren amaçlar için farklı reklam geliri oluşturuyor. Facebook ve Twitter gibi YouTube da, her geçen gün farklı kullanıcılar tarafından oluşturulan muazzam miktarda içerik üzerinde sahip olduğu kontrol eksikliği ile son birkaç yıldır mücadele ediyor. YouTube'un içeriği ve binlerce sözleşmeli insan moderatörü, işaretlemelere yardımcı olsa da her hafta hatta her gün yeni bir sorun ortaya çıkıyor. Bu da şirketin moderasyon sisteminin ne kadar zayıf ve kötü bir şekilde olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Platform, terörizmle mücadele ve propaganda videoları, çocuk istismarı ve porno gibi açık materyallerle genişledi. YouTube, reklamverenleri rahatlatmak, eleştirileri bastırmak, ürünün güvenliğini ve yasallığını artırmak için platformunda önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler arasında daha fazla sayıda insan moderatörü işe almak, kitlesel iftira atan hesapların yasaklanması ve hizmet şartları ile site politikaları için güncellemeler yapılması söz konusu.