Teknoloji YouTube video oynatma hızı seçeneklerini mobil cihazlara da getiriyor

YouTube video oynatma hızı seçeneklerini mobil cihazlara da getiriyor

11.09.2017 - 13:38 | Son Güncellenme:

YouTube'da videoların oynatma hızlarını seçme özelliği oldukça değerli olabilir. Masaüstünde kullanımda olan videoların hızlarını ayarlayabilme özelliği şimdi de YouTube'un iOS ve Android uygulamalarına geldi.

YouTube video oynatma hızı seçeneklerini mobil cihazlara da getiriyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube geçen yıl Kasım ayında videolarına Yüksek Dinamik Aralık (HDR) desteği sundu ancak uyumlu cihazların bulunmaması nedeniyle bu özellik pek rağbet görmedi. Yavaş yavaş Samsung, Google, LG ve Sony gibi mobil üreticiler akıllı telefonlarını HDR uyumlu hale getirmek çalışmalarına başladı. Şimdi Netflix'ten sonra YouTube akıllı telefonlar için kendi Android uygulamasında HDR videolar için destek vermeye başladı. Ayrıca, Android ve iOS platformları için videoların oynatma hızı denetimini mobil uygulamalara da getirdi.

Google, Google Pixel, LG V30, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8 ve Sony Xperia XZ Premium gibi HDR video oynatma teknolojisini destekleyen bir avuç akıllı telefon için bir YouTube güncellemesi yayınlamaya başladı. Ayrıca Google bu güncellemeyi ayrı ayrı onaylamayı başardı. Resmi dağıtımdan önce bazı Reddit kullanıcıları, HDR uyumlu akıllı telefonlarında YouTube uygulaması içinde HDR oynatma desteğini gördüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Başlangıçta Reddit'te Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8 akıllı telefonlarından bahsettiler. Ancak daha sonra birkaç kullanıcı daha sonraki işlemlerde Google Pixel, LG V30 ve Sony Xperia XZ Premium olmak üzere daha fazla cihazdan söz edildi. Sammobile tarafından geçtiğimiz hafta, Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ akıllı telefonlarda HDR videoların YouTube'a ekleneceği de bildirilmişti.

YouTube video oynatma hızı seçeneklerini mobil cihazlara da getiriyor

YouTube Yazılım Mühendisi Pallavi Powale ise masaüstünde kullanımda olan videoların oynatma hızlarını ayarlama özelliğinin YouTube’un iOS ve Android uygulamalarına da geldiğini açıkladı. Güncellemenin gerçekleşmesi için bazı mühendislik engellerinin üstesinden gelmek zorunda kalındığı açıklandı.

Uygulamanın kalitesini etkilemeksizin sesinin süresini değiştirebildiğinden emin olmaları gerekiyordu. Bildiğiniz gibi, videoları daha hızlı oynatmak sesleri tuhaf gösterebilir; daha yavaş bir hızda oynattığınızda da aynı durum geçerli. Ekip aynı şeyi masaüstü sürümü için yapmak zorundaydı, ancak mobille ilgili sorun telefonların donanım ve ağ sınırlamalarına tabi olması. Bu nedenle, telefonunuzdaki oynatma hızını değiştirdiğinizde YouTube, video kalitesini güvenilir olarak indirebileceği kadar yüksek olacak şekilde ayarlıyor.

Haberin Devamı

Bu yeni özellik birçok kullanıcı için kullanıma sunuldu. Denemek için video penceresinde, sağ üst köşede bulunan menü ikonuna tıklatmak ve daha sonra açılan menüden Oynatma Hızı seçeneğini takip edip istenen hızı belirlemek gerekiyor.