Teknoloji YouTuber Ekin Kollama küfürlü yorumu mahkemeye taşıdı

YouTuber Ekin Kollama küfürlü yorumu mahkemeye taşıdı

22.02.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

Türk YouTuber Ekin Kollama, YouTube'ta paylaştığı videoya yapılan ağır hakaret içeren yorum karşısında avukata müracaat ederek dava açtı. Yorumu yapan kişi 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası alabilir.

YouTuber Ekin Kollama küfürlü yorumu mahkemeye taşıdı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ekin Kollama, yayınladığı son videosunda siber zorbalık konusuna dikkat çekti. Kollama, YouTube'ta paylaştığı videoya yapılan ağır hakaret içeren yorum karşısında avukata müracaat ederek dava açtı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) öncülüğünde geçtiğimiz aylarda siber zorbalığın önüne geçmek için "Farkına Var" kampanyası başlatmıştı.

Kollama yayınladığı videoda cinsel içerikli hakaret yorumunu gördükten sonra avukata müracaat ettiğini söyledi. Küfür ve ağır hakaret içeren yorumu yazan Hakan Kanyılmaz, 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası alabilir.

Kanyılmaz’ın ağır hakaret içeren yorumuna Ekin Kollama, "Mahkemede görüşürüz" cevabını verdi. Bu cevap üzerine hakaret içeren yorum silindi. Yorumlar silinse de sistemde kayıtlı olduğundan dava açılabiliyor.

Haberin Devamı

260 bine yakın aboneye sahip yayıncının hukuki sürecin detaylarını avukatıyla birlikte açıkladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz: