Yozgat Yozgat'ta 5 Bin Hektar Alan Suya Kavuşuyor

Yozgat'ta 5 Bin Hektar Alan Suya Kavuşuyor

03.08.2018 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

Yozgatta 5 Bin Hektar Alan Suya Kavuşuyor

YOZGAT (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi koordinesinde yapımı tamamlanan Baraklı Göleti Kapalı Sulama Sistemi tamamlanarak arazilerin sulanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Yapımına geçen yıl başlanan ve KOP tarafından desteklenerek 8,5 milyon liraya mal olan projeyle 5 bin hektar arazi sulanacak.

Projeyi yerinde inceleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın su zengini bir il olmadığını belirterek, su kaybını önleyen kapalı sistemin önemli olduğunu söyledi.

Baraklı Göleti Kapalı Sulama Sistemi ile ilk etapta Baraklı, Konurlu ve Boyalık köy arazisinde 28 kilometre hat döşenerek 450 hektar araziye test amaçlı su verilmeye başlandığını anlatan Yurtnaç, "Bu araziler daha önce kıraçtı ve sadece arpa, buğday veya nohut gibi ürünler yetiştiriliyordu. Suyun gelmesiyle birlikte arazilerimiz bereketlendi ve sulu tarım yapılarak çiftçilerimiz alternatif ürünler de yetiştirebilecek. Sistemin bölgedeki çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Yozgat'ın KOP kapsamına alınmasında büyük çaba gösteren dönemin Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a ve Yozgat milletvekillerine teşekkür eden Yurtnaç, özellikle sulu tarımda KOP'un Yozgat'a büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.