Yozgat YOZGAT’TA SERAMİK BİÇİMLENDİRME KURSU AÇILDI

YOZGAT’TA SERAMİK BİÇİMLENDİRME KURSU AÇILDI

30.06.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

.

YOZGAT’TA SERAMİK BİÇİMLENDİRME KURSU AÇILDI

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerinin işleneceği seramik biçimlendirme kursu açıldı.
Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde,unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını tanıtmak yok olmasını önlemek aslına uygun olarak öğretip gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla seramik biçimlendirme kursu açtı.
Yozgat’ta ilk kez açılan seramik biçimlendirme kursuna katılan Yozgatlı bayanlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Halk Eğitim Merkezi seramik öğretmeni Hasan Aşık, bu yıl Yozgat’ta ilk defa seramik biçimlendirme kursu açtıklarını belirterek, “Kursiyerlerimiz burada seramik yapmayı, çamuru şekillendirerek istedikleri objeleri yapabiliyorlar. Yapılan objeler pişiriliyor, boyanıyor, üzerine desen işleniyor. Yapılan çalışmalar hediyelik eşya olarak satılabiliyor”dedi.
Seramik kursunu tamamlayan kursiyerlerin başka atölyelerde iş bulacakları gibi kendi iş yerlerini de açabileceklerini ifade eden Aşık, “Kursun sonunda kursiyerleri sertifika ile belgelendiriyoruz. Bu sene hediyelik eşya türüne ağırlık verdik. Seneye değişik kurslarımız olacak. Kullanıma yönelik eşyalarda üretilecek. Bu sene 50 kursiyerimiz kayıt oldu. Yozgat’ta ilk defa açılan bir kurs” dedi.
Seramik biçimlendirme kursuna katılan kursiyerle, hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de bir meslek öğrendiklerini söyledi.