Gündem YPG alçaklığı!

YPG alçaklığı!

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan YPG/PKK’lı teröristlerin son tuzağı kan dondurdu. Teröristlerin, ellerini bağlayıp etrafa patlayıcı yerleştirdiği 64-90 yaşlarındaki 4 sivil, Mehmetçik’in hassasiyeti sayesinde ölümden kurtuldu.

YPG alçaklığı

Dünya kamuoyunu Zeytin Dalı Harekatı’nda “sivil katliam yapıldığı” yalanı ile yanıltmak için kara propaganda yapan terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin sivilleri nasıl “canlı kalkan” olarak kullandığı bir kez daha ortaya çıktı. Afrin’de teröristlerden temizlenen Maskah köyünde elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklanan dört yaşlı Mehmetçik’in titiz çalışmasıyla kurtarıldı. Güvenli bölgeye alınan yaşlılardan 90 yaşındaki Şükrü Osman, “Elimizi bağladıktan sonra etrafımıza patlayıcılar yerleştirdiler. Akşama doğru Türk askeri geldi ve bizi kurtardı. Allah onlardan razı olsun” diyerek Mehmetçik’e dualar etti. Milliyet’e görüntüleri değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da şunları söyledi:

Haberin Devamı

Yaklaşan uçacaktı

“Benzer fotoğrafları bölücü teröristler Güneydoğu’da uyguladı, Irak’ın kuzeyindeki alanlarda uyguladı. Şimdi de Afrin’de uyguluyor. Teröristler sivilleri hedef alarak algı yaratmaya çalışıyor. Mehmetçik’e karşı direnmekte zorlanan teröristlerin izlediği dört taktik var. Halkı kalkan olarak kullanma, içine sızma, arkasına sızma, kamuflaj. Bölgedeki askerler teröristlerin her tarafı bubi tuzaklarıyla, mayınla, el yapımı patlayıcılarla tuzakladıklarını söylüyor. Askerlerimiz kendi canlarını ortaya koyarak o tuzakları etkisiz hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Maskah köyünün teröristlerden temizlenmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında, YPG/PKK’lı teröristlerce köyde, kapısı el bombasıyla tuzaklanan depoda, elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı yerleştirilen yaşlı dört sivil belirlendi. Bunun üzerine, mayın ve el yapımı patlayıcı düzenekleri, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından etkisiz hale getirildi. Olayın dün ortaya çıkan görüntüleri terör örgütünün sivilleri nasıl canlı kalkan olarak kullandığını ve yardıma gelecek TSK unsurlarına da bu yöntemle zayiat verdirmek istediğini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

İsimlerinin Nazlı (75) ve Şükrü Osman (90) ile Hasan Müslim (65) ve Hüseyin Şeh Bekir (64) olduğu belirlenen Suriyeli siviller, daha emniyetli şekilde bölgeden çıkarılarak güvenli bir köye getirildi. Kendilerine kıyafet temin edilerek tüm ihtiyaçları karşılanan köylülerden 90 yaşındaki Şükrü Osman, 5 yıl önce köylerini işgal eden teröristlerden bir çoğunun, Türk askerlerinin geldiğini görünce kaçtığını söyledi. Teröristlerin kaçarken kendisi, eşi, eşinin kardeşi ve bir yakınlarını depoya hapsettiklerini vurgulayan Osman, “Elimizi bağladıktan sonra etrafımıza patlayıcılar yerleştirdiler. Akşama doğru Türk askeri geldi ve bizi kurtardı. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Şükrü Osman’ın eşi Nazlı Osman da dört çocuğu olduğunu ve onların YPG/PKK’dan korktuğu için Türkiye’ye sığındığını dile getirerek, “Eşim felçli. Hepimizi eve kapatıp gittiler, çok korktuk. Türk askeri geldi, bizi kurtardı. Sonra askerlerden biri başını dizime koydu. Onu oğlum gibi sevdim. Saçlarını okşadım. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Oğlum gibi sevdim’

Nazlı Osman’ın kardeşi Hasan Müslim de Halep’ten kaçıp ablasının yanına sığındığını, burada da YPG/PKK’nın eziyet ettiğini söyledi. Gidecek yeri olmadığı için kalmayı sürdürdüğüne belirten Müslim, “Türk askeri köye yaklaşınca YPG patlayıcılarla beraber bizi hapsetti. Askerler bizi kurtardı. Burada güvendeyiz. Ömrümüz olduğunca yaşayacağız. Allah Türk ordusundan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Köylülerden Hüseyin Şeh Bekir ise dört çocuğu olduğunu, eşini kaybettikten sonra çocuklarının Türkiye’ye sığındığını belirterek “Terör örgütü YPG/PKK elimizde, avucumuzda ne varsa her şeyi aldı” ifadesini kullandı.

On iki bomba imha edildi

Operasyon kapsamında, köyde benzer durumla karşılaşma olasılığı bulunan diğer evlerde de titizlikle arama yapıldı. Köyde toplam 12 bomba düzeneği bulunarak kontrollü şekilde imha edildi.

Haberin Devamı

Terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyan görüntüleri Milliyet’e değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Teröristler sivileri hedef alarak algı yaratmaya çalışıyor. Mehmetçik’e karşı direnmekte zorlanan teröristlerin izlediği dört taktik var. Halkı kalkan olarak kullanma, içine sızma, arkasına sızma, kamuflaj. Bölgeden askerler teröristlerin her tarafı bubi tuzaklarıyla, mayınla, el yapımı patlayıcılarla tuzakladıklarını söylüyor. Operasyona katılan askerlerimiz kendi canlarını ortaya koyarak o tuzakları etkisiz hale getiriyor” dedi.

Yeni durum değil

Sivillerin tuzaklanmasının terör örgütü için yeni bir durum olmadığını vurgulayan Ağar “Benzer fotoğrafları bölücü teröristler Güneydoğu’da da uyguladı. Irak’ın kuzeyindeki alanlarda da uyguladı. Şimdi de Afrin’de uyguluyor” dedi. Batı’nın operasyona karşı tutumunu da eleştiren Ağar, “Şu an Afrin’de insanlık ölüyor. Teröristlerin işgal altındaki bölgede sivillerin çıkarılması için Batılı ülkelerin hiçbir girişimi yok. Operasyonun kısa sürede sonlandırılması, bölgeden çıkmamız gerektiğini ifade ediyorlar. O kadar biliyorlarsa operasyonu kendileri yapsınlar” dedi.

Haberin Devamı

Göğüs mesafesinde

Ağar, Racu ve Cinderes’te yaşanacak çatışmalar için “Artık göğüs mesafesinde olacak. Şöyle bir saha gerçeği var: Kaçıp gittikleri yerde bile el yapımı bomba bırakıyorlar. Bunların temizlenmesi için Özel Harekat kullanılacak. Siviller arasındaki tehditleri etkisiz hale getirmek için eğitildiler” ifadelerini kullandı.

‘Yüzde 30’u temizlendi’

Harekâtın ne zaman biteceğine dair bilgi verilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Ağar, “Mehmetçik yaklaşık yüzde 30 oranında bir bölgeyi teröristlerden temizledi. Operasyonda ihtiyatlı olmanın faydası var. Bizim önceliğimiz teröristlerin işgalindeki araziyi olabilecek en az can kaybıyla temizlemek” diye konuştu.