Gündem YPG’liler kaçarken bile tuzak kurdu!

YPG’liler kaçarken bile tuzak kurdu!

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’den kaçan YPG/PKK’lı teröristlerin 4 katlı bir binaya tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada, evlerine girmek isteyen 7 sivil ile 4 ÖSO mensubu hayatını kaybetti

YPG’liler kaçarken bile tuzak kurdu

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 58. günde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü YPG/PKK’dan kurtarılan Afrin ilçe merkezi ve Mabatlı beldesi ile çevre köylerdeki mayın ve temizlik çalışmaları sürüyor. İlçe merkezindeki tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın temizliğinin yaklaşık bir hafta süreceği belirtilirken dün dört katlı bir binaya tuzaklanan EYP’nin patlaması sonucu dördü ÖSO mensubu 11 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

TSK birlikleri ile ÖSO güçleri, dün Afrin’in girişinde taşların altına tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı buldu. EYP, Türk askerleri tarafından yerinde imha edildi.

11 KİŞİ CAN VERDİ

TSK birlikleri ile ÖSO güçleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nın 58’inci gününde, teröristlerden arındırılan Afrin şehir merkezinde kontrol sağlandı. Afrin’de teröristler tarafından tuzaklanan çok sayıda patlayıcının temizlenmesine yönelik çalışmalar ise sürdürülüyor. Patlayıcı temizliğinin yaklaşık bir hafta süreceği belirtiliyor.

ÖSO mensuplarının önceki akşam saatlerinde Ahmed Şahavi Mahallesi’ndeki dört katlı binada arama yaptıkları sırada ise teröristlerce tuzaklanan bomba infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre, evlerine girmek isteyen yedi masum sivil ile dört ÖSO mensubu hayatını kaybetti. 4 katlı bina harabeye dönerken, çevredeki çok sayıda bina ve araç da zarar gördü.

Haberin Devamı

Patlamanın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği yerde 4 metre derinliğinde çukur oluştuğu ve bir çok binanın kullanılamaz hale geldiği görüldü. Patlamada iki yeğenini kaybeden Nasır Fuad, olay yerine gelerek cenazelerinin yanında gözyaşı döktü ve terör örgütüne Kürtçe lanet okudu.

‘EVLERİ TUZAKLADILAR’

Fuad, büyük bir patlama olduğunu ve bu sırada evlerinde bulunan iki yeğeninin hayatını kaybettiğini söyledi. Teröristlerin bir çok evi bu şekilde tuzakladıklarına dikkati çeken Fuad, “Onlardan olmayan insanların evlerine bomba ve mayın döşemişler. Gittiler diye seviniyorduk ama giderken bizi rahat bırakmadılar. Yeğenlerimin ailesi çok kötü durumda, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Cesetleri dahi alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖSO mensubu Fadıl Randav da arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, “Kardeşlerimiz binalarda terörist olup olmadığına bakıyordu. İçeri girdiklerinde patlama olmuş. Cesetler içeride. Allah arkadaşlarımızın şehadetini kabul etsin” dedi.

YPG’liler kaçarken bile tuzak kurdu

ADIM ADIM HAREKAT

20 Ocak: Hava operasyonu başladı. 72 savaş uçağı, 108 terör hedefini vurdu.

21 Ocak: Kara operasyonu başladı. Şingal köyü alındı.

Haberin Devamı

28 Ocak: Burseya Dağı ve Kastel Cindo köyü ele geçirildi.

1 Şubat: Ali Kar köyü, ardından da Bülbül belde merkezi özgürleştirildi.

2 Şubat: Darmık Dağı’na Türk Bayrağı dikildi.

4 Şubat: Şeyh Horoz Dağı’nın alınmasıyla Bülbül belde merkezi güvenli hale geldi.

3 Mart: Raco beldesinde kontrol sağlandı.

7 Mart: Stratejik Kefer Cenne köyü alındı. Cinderes Dağı savaş uçaklarıyla bombalandı.

8 Mart: Cinderes teröristlerden arındırıldı.

9 Mart: Büyük Halobu köyü alındı, Afrin ve Azez’e su sağlayan baraj kontrol altına girdi.

11 Mart: Afrin merkeze çok yakın olan sözde “özel kuvvetler” üssü, kısa bir çatışmanın ardından düştü. Bableit havaalanı da ele geçirildi.

13 Mart: Afrin kent merkezi kuşatıldı.

18 Mart: Ve TSK ile ÖSO güçleri Afrin’e girerek kontrolü sağladı.

Yazarlar