Gündem YPG, milli mühimmatla vuruldu

YPG, milli mühimmatla vuruldu

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin harekâtında havadan ve karadan yapılan bombalamalarda ağırlıklı olarak yerli ve milli üretim mühimmat kullanıldı. Savaş uçakları, Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerini, sığınak ve yer altı hedeflerine nüfuz etme yeteneğine sahip akıllı bombalarla vurdu.

YPG, milli mühimmatla vuruldu

850 kilo ağırlığında ve 4 metre uzunluğunda olan MK-84 bombası, Türkiye’nin ilk “akıllı güdüm hassas bombası” haline dönüştürüldü. Bomba düştüğü yerde 10 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde çukur açıyor.

Haberin Devamı

F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalardan biri de SOM-J mühimmatı oldu. Radara yakalanmayan bu mühimmat, navigasyon sistemine sahip. Dikey durumdan yatay duruma geçerek mağara içine girebiliyor.

Harekâtta, yerli üretim Bayraktar ile ANKA İHA ve SİHA’ları da önemli görev üstlendi. Yerli üretim roketler kullanılan SİHA’lar ile de nokta hedefler etkili olarak vuruluyor.

Yerli üretim Fırtına obüsleri ise, hareket halindeyken 30 saniye içinde atış görevine hazır olabiliyor. 1 dakika içinde altı top atışı yapabilen Fırtına, atış görevinin tamamlanmasının ardından 30 saniye içinde mevzi değiştirebiliyor ve düşmanın karşı ateşine maruz kalma riskini minimum düzeye indiriyor.

Tahrip gücü yüksek roket

Kara bombardımanında ağırlıklı olarak Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) sistemleri kullanıldı. ÇNRA sistemlerinde TR-300 topçu roketleri de kullanılıyor. ROKETSAN tarafından üretilen bu roket, tahrip gücü yüksek patlayıcı ve parça tesirli harp başlığı taşıyor. Bu roketlerin özelliklerinden biri de kötü hava koşullarında da rahatça kullanılabilmeleri.

Haberin Devamı