Gündem ‘YPG temizlenince evime döneceğim’

‘YPG temizlenince evime döneceğim’

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Fırat’ın doğusunda PKK/YPG’li teröristlere karşı düzenlenecek operasyonu heyecanla bekliyor. Mustafa Abo, ‘Evimde bir YPG’li oturuyor. Türkiye teröristleri kovarsa biz de evlerimize döneriz’ diyor

‘YPG temizlenince evime döneceğim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon açıklamalarının ardından Türkiye’de yaşayan Suriyeliler de evlerine dönecekleri günü bekliyor. Türkiye’ye beş yıl önce sığınan sığınan Mustafa Abo da, “Benim evimde artık YPG’li bir komutan ve ailesi oturuyormuş. Türkiye ve ÖSO, YPG’yi bölgeden kovarsa bende artık evime dönmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de yaşayan ve evleri terör örgütü PKK/YPG’nin elindeki bölgelerde kalan Suriyeliler gelişmeleri heyecanla izliyor.

'UZAKTAN BAKIYORUZ'

Akçakale Gümrük Kapısı’nın hemen yanıbaşında bulunan Meshur Favkani kasabasına bağlı bir köyde oturduğunu söyleyen Mustafa Abo, 5 yıl önce evlerinden kaçarak Akçakale’ye geldiklerini, sınır hattından görünen köylerine artık sadece uzaktan bakabildiklerini anlattı. Bazı akrabalarının köyde kaldığını belirten Abo, “Akrabalarımla telefonla konuşuyorum. Benim evimde artık YPG’li bir komutan ve ailesi oturuyormuş. Türkiye ve ÖSO, YPG’yi bölgeden kovarsa ben de artık evime dönmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘YPG temizlenince evime döneceğim’

Köylerine ancak uzaktan bakabilen Suriyeliler, Türkiye’nin başlatacağı harekâtı dört gözle bekliyor.

Haberin Devamı

Akçakale’de yaşayan Suriyeliler, önceden Tel Abyad’da yaşayan akrabaları ile görüntülü konuştuklarını, kendilerine mahallelerinin, sokakların fotoğraflarını çekip attıklarını ancak bu durumun son zamanlarda PYD-YPG’nı yasaklaması ile ortadan kalktığını söylediler. Suriyeliler, terör örgütünün, fotoğraf çeken ve görüntülü konuşma yapanları casuslukla suçlayıp tutukladığını anlattı.

‘YPG temizlenince evime döneceğim’

MENBİÇ'TE ABD HELİKOPTERİ

Her noktasında hareketliliğin hakim olduğu Menbiç sınırında ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK/PYD mensupları birbirlerini 24 saat elleri tetikte takip ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Menbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı’nın iki yakasında ÖSO güçleri ile teröristler karşılıklı olarak nöbet tutuyor.

Birbirlerine bir kaç yüz metre uzaklıktaki ÖSO güçleri ile çatılarını kum torbalarıyla güçlendirdikleri binalarda bulunan teröristler arasındaki bölgede ise TSK ve ABDli askerler zırhlı araçlarla devriye görevi yapıyor. Ancak, zaman zaman ABD’ye ait helikopterler de bölgede devriye faaliyeti yürütüyor. ABD askerlerine ait iki helikopterin PKK/PYD’ye ait siper ve mevzilerin üzerindeki alçak uçuşunu DHA ekibi görüntüledi.