Gaziantep YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YAŞAR ŞİMŞEK EMEKLİ OLDU

YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YAŞAR ŞİMŞEK EMEKLİ OLDU

29.01.2015 - 16:23 | Son Güncellenme:

.

YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YAŞAR ŞİMŞEK EMEKLİ OLDU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek’in yaş haddinden dolayı emekli olması nedeniyle GAÜN Rektörlük makamı tarafından tören düzenlendi.
Turizm Uygulama Oteli Hönüsü Salonunda gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Turizm Meslek Yüksekokulu’nun özel ihtisas isteyen bir eğitim alanı olduğunu belirterek, “Bu meslek yüksekokulunda kalifiye, bu işi bilen insanlara ihtiyaç vardı. Mustafa bunlara öncülük etti” dedi.
Prof. Dr. Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek’in uzun yıllar boyu canhıraş bir gayret vererek Turizm Melek Yüksekokulunu çeşitli branşlarıyla, programlarıyla öne çıkmasında önemli katkıları olduğunu söyledi. Coşkun, "Sadece öğrencilerini eğitme noktasında değil, şehirle olan ilişkilerde, eğitim sertifikalarının düzenlenmesi, hizmet içi eğitim veya kalifiye iş gücü sağlama noktasında şehre önemli katkıları oldu ve önemli projelere imza attı" dedi.
Prof. Dr. Coşkun, “Genç ve dinamik yaşta ama kanunun öngördüğü bir zorunluluk çerçevesinde bizden mesleki olarak ayrı kalacak. Her zaman bu okulda, üniversitede kendisinin hizmetlerine, fikirlerine ihtiyacımız olacaktır. Kurumsal olmak dediğimiz buradan emekli olan, ayrılan insanlara değer vermek, tekrar kurumla olan irtibatlarını sağlamak, kurumla olan dostluklarını kadim hale getirmek noktasında bu törenleri düzenliyoruz. Onları onure ediyoruz kapımızı her zaman açıyoruz. Üniversitenin bu geleneği de bundan sonra her zaman sürmesi gerekiyor” diye konuştu.
Emeklilik töreninin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getiren Yrd. Doç. Dr. Şimşek, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nu bir kardeşlik havası, aile ocağı şeklinde yönetmeye gayret ettiklerini vurguladı. Şimşek, “İnsanız tabi ki, insan her zaman hata yapabilir. Önemli olan o hataları görebilmek ve affedebilmektir. 31 Aralık akşamına kadar bütün işleri tamamladık, imzaları attık. Çünkü devlet görevi hepimizin görevi. İnsanları sevmek yetmez. Devleti ve beraber çalıştığımız insanları sevmek her şeyin başıdır” diyerek, törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden bu yana Yrd. Doç. Dr. Şimşek ile beraber çalıştıklarını belirten Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atınç Olcay, birlikte çok sayıda proje yaptıklarını belirtti.
Törenin sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atınç Olcay ve Turizm Uygulama Oteli Müdürü Uzman Mahmut Demir tarafından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek’e plaket takdim edildi.
GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personelin katıldığı törenin sonunda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek ve eşi günün anısına düzenlenen pastayı kesti.