Gündem YSK İnternetten Seçmen Sorgulama İşlemi

YSK İnternetten Seçmen Sorgulama İşlemi

06.04.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

Seçmen sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Seçmen sorgulama işlemini yapabilmek ve seçmen sorgulama işlemi hakkında detayları öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

YSK İnternetten Seçmen Sorgulama İşlemi

Türkiye’nin şu anki gündemi tamamı ile 7 haziranda yapılacak milletvekili seçimlerine yönelmiş durumda. Özellikle de yeni hükümeti ve yeni dönemde yer alacak milletvekillerini belirleyecek bu genel seçimler için tüm ülke genelinde geniş kapsamlı çalışmalar tüm hızı ile yürütülüyor. Milletvekili adaylığını bağımsız olarak veya parti olarak koyan milletvekili adayları, siyasi partiler, seçmenler ve tabii ki Yüksek Seçim Kurulu tarafından 7 haziran milletvekili seçimleri için oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Tanıtım, hazırlık ve onay çalışmalarının bu dönemde yürütüldüğü milletvekili seçimleri 7 haziranda tüm ülke genelinde seçmenlerin sandığı gitmesi ve ardından tüm oyların sayılması ile birlikte sona erecek. Tüm bu sürecin tamamen sorunsuz ve en doğru şekilde şeffaf bir yapıda geçirilebilmesi amacı ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından oldukça yoğun bir mesai yapılıyor. Özellikle de geçtiğimiz gün seçmenlerin oy verecekleri oy pusulusunda siyasi partilerin hangi sırada yer alacağına ilişkin kura çekimi yapıldı.

Bu kurada sürpriz bir sonuçla AKP, CHP, MHP ve HDP yan yana yer alacak. Yüksek Seçim Kurulu aynı zamanda da seçmenlere yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Modern teknoloji sayesinde dijital ortamda yapılabilen seçmen sorgulama işlemi ile vatandaşların seçmen bilgilerinde tespit etmiş oldukları hata ve eksiklikleri bildirme ve bu konulara ilişkin ilgili merkezlerde gerekli değişiklikleri yapma süresi ise 27 martta mesai bitimi ile sona ermişti. Bu neden ile seçmen sorgulama işlemi ile şu anda seçmen bilgilerinde hata ve eksik tespit eden vatandaşlar 7 haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olamıyor.

Haberin Devamı

Buna karşın internetten seçmen sorgulama işlemleri ile seçmen bilgilerindeki hataları düzelttiren vatandaşlar ise 7 haziran 2015 milletvekili seçimlerinde sandığa giderek oy kullanma hakkına sahip olabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu seçmen bilgilerine ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşlara yönelik olarak dijital platformda yer alan internet sayfasında halen online seçmen sorgulama hizmeti sunuyor.

Dijital portal üzerinde yer alan Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfasındaki online sorgulama ekranından seçmen sorgulama işlemi için vatandaşların nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri girişini yapmaları yeterli oluyor. Bu seçmen sorgulama işlemi ile oyunu nerede kullanabileceğini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Bu neden ile de seçimlere son derece az bir süre kala vatandaşlar tarafından online seçmen sorgulama işlemleri sıklıkla yapılıyor.