Gündem YSK, MHP topunu Çankaya’ya attı

YSK, MHP topunu Çankaya’ya attı

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 10 Temmuz’da yapılacak MHP kurultayını Çağrı Heyeti’nin mi, Genel Merkez’in mi toplayacağı konusunda Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu’na görüş bildirilmeyeceğine oybirliğiyle karar verdi.

YSK, MHP topunu Çankaya’ya attı

YSK, bu kararı verirken, itirazla konunun tekrar kurulun önüne gelebileceğini gerekçe gösterdi. YSK’nın bu kararıyla, 10 Temmuz’daki kongreyi Genel Merkez’in mi yoksa Çağrı Heyeti’nin gerçekleştirdiği 19 Haziran’daki olağanüstü kongrede Divan Başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu’nun mu toplayacağına Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu karar verecek. YSK, Çankaya’dan çıkacak karara itiraz halinde dosyaya bakacak.

Sadece gelenlerin tespitini yaptık

MHP’deki olağanüstü kurultay tartışmasında hedef olan Ankara 13. Noteri Fethullah Turan Özeren, yapılan eleştirilere “Genel kurul kendi hazirun cetveliyle sayısını bulur, toplantı salonuna girer ve toplantısını yapar. Onun bizim dairemizin işlemiyle bir ilgisi yok. Noterler burada genel kurula müdahil değil, orada bir yetkileri yok, görevleri yok. Biz sadece o mekanda orada bulunan, isteyen insanların tespitini yaptık. Kimsenin zorla tespitini de yapmadık” karşılığını verdi.Özeren, dün bürosunda düzenlediği basın toplantısında, MHP’deki olağanüstü kurultayla ilgili talep üzerine üç katibi tespit için görevlendirdiklerini açıklayan Özeren, görevlilerin herkese açık alanda tespit yaptığını ifade etti.