Gündem YSK online seçmen sorgulama işlemi

YSK online seçmen sorgulama işlemi

02.04.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

Seçmen sorgulama işleminizi online olarak sorgulayarak seçmen bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Bu haberimizde seçmen sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve seçmen sorgulama hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için hazırladık.

YSK online seçmen sorgulama işlemi

Son günlerde pek çok olayın ışığında biraz arka planda kalmış görünse dahi 7 Haziranda yapılacak 2015 milletvekili seçimleri hala Türkiye’nin siyasi ve sosyal gündemindeki en önemli konuların başında yer alıyor. Siyasi partilerin çeşitli çalışmalar ile büyük bir hız verdikleri seçim çalışmaları ve projeleri gelecek dönem hükümeti kurma veya mecliste yer alma adına oldukça önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

7 Haziranda yapılacak genel seçimleri ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da yeni gelişmeler ön plana çıkıyor. Özellikle de YSK tarafından 7 Haziranda yapılacak seçimlere ilişkin olarak hazırlanan takvimde aynı doğrultuda yürütülüyor. Bu doğrultu da YSK tarafından hazırlanan ve gelişen internet teknolojisini temel alan seçmen sorgulama hizmeti bulunuyor. Modern dünyada artık vatandaşların seçmen sorgulama işlemleri için oldukça uzun bürokrasiler ile boğuşmalarına gerek bulunmuyor.

Çağdaş ve gelişmiş ülke şartlarının yerine getirilebilmesi amacı ile YSK seçmenlere yönelik olarak 7 haziranda yapılacak milletvekili seçimlerindeki bilgilerini daha hızlı ve daha kolay şekilde öğrenebilmeleri amacı ile online seçmen sorgulama hizmeti sunuyor. Ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen bilgilerinde hata veya eksik bulunan vatandaşların yapacakları seçmen sorgulama işlemi ile sadece bu bilgileri görüntüleyebiliyor. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmenlere verilen seçmen bilgilerindeki değişiklik ve güncelleme süresi geçtiğimiz günlerde doldu.

Haberin Devamı

Bu sebep dolayısı ile de 7 Haziran milletvekili seçimlerinde oy vermek isteyen vatandaşlar, seçmen sorgulama ile herhangi bir sonuç alamamaları veya YSK seçmen bilgilerinde hata ya da eksik bilgi bulunması durumunda bu seçimde oy kullanma hakkına sahip olamıyor. Ancak 27 Mart mesai saati bitimine kadar seçmen bilgilerinde hata veya eksik bilgi tespit eden ya da güncelleme yapılması gereken seçmen bilgilerinde gerekli işlemlerini Yüksek Seçim Kurulu’nun ilçelerde kurduğu ilgili birimlerde yapan vatandaşlar 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde oy kullanabilme hakkına sahip olabiliyor.

7 Haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşların seçmen bilgilerine erişebilmeleri için YSK resmi internet sayfasında bulunan sorgulama ekranında seçmen sorgulama işlemi için nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve resim doğrulama ile sorgulama yapabiliyor.