Siyaset YSK seçim için kadrosunu kuvvetlendiriyor

YSK seçim için kadrosunu kuvvetlendiriyor

01.12.2008 - 10:23 | Son Güncellenme:

.

YSK seçim için kadrosunu kuvvetlendiriyor

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nde boş bulunan Teknik Genel Müdür Yardımcılığı, Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü ve Mühendis kadrosuna personel alacak. YSK ayrıca Çözümleyici ve iki adet Programcı kadrolarına da sözleşmeli memur alımı da yapacak.

Yüksek Seçim Kurulu, 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarına ve seçim takvimi çalışmalarına devam ediyor. YSK’nın Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nde boş bulunan Teknik Genel Müdür Yardımcılığı, Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü ve Mühendis kadrosuna alım yapmasına ilişkin ilan bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Teknik Genel Müdür Yardımcılığı kadrosuna atanabilmek için elektrik, elektronik, elektrik - elektronik, bilgisayar, makine ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olan, ya da ders programında bilgisayar eğitimine yer veren diğer mühendislik fakülteleri, istatistik, istatistik - bilgisayar, fizik ve matematik alanlarında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması isteniyor. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında asgari on yıl çalışmış ve yöneticilik deneyimine sahip olmak koşulu da aranacak. Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü kadrosuna atanabilmek için ise dört yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak ve kamu kurumlarında asgari on yıl çalışmış, görevine devam ediyor olması isteniyor.

Mühendis kadrosuna başvuracaklardan ise elektrik, elektronik, elektrik- elektronik, bilgisayar, makine ve endüstri mühendisliği ile ders programında bilgisayar eğitimine yer veren diğer mühendislik fakültelerini bitirmiş olması gerekiyor. Disiplin cezası almamaşı olması gereken mühendislerin 7. derecede ve en az 6 yıl görev yapıyor olması gerekiyor.

-YSK SEÇİM İÇİN SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI YAPACAK-

YSK’nın Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünde boş bulunan bir adet Çözümleyici ve iki adet Programcı kadrolarına sözleşmeli personel alımı yapmasına ilişkin ilanı da Resmi Gazete’de yayımlandı.
Çözümleyici ve programcı kadrolarına atanabilmek fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu diplomasına sahip olmak gerekiyor. Bilgisayar programcılığı konusuyla doğrudan ilişkili bir bölümden mezuniyet söz konusu değilse, yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanından aldığı derslere ilişkin, ilgili üniversiteden alınmış belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika yetiyor.
Çözümleyici ve programcı olacak adayların ayrıca Kamu personeli yabancı dil sınavından (KPDS) en az “Dö düzeyinde puan alması (TOEFL) sınavından ise en az 173 olması gerekiyor. (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların da İngilizce dil düzeyleri “Dö düzeyi olarak kabul edilecek.
Başvuracak adayların ayrıca 2008-KPSS (B) grubu puan sınavlarından birine girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor.

-SİYASİ PARTİ ÜYESİ BAŞVURAMAYACAK-

YSK’nın Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nde boş bulunan kadrolarına başvuracak adayların hiçbirinin “evvelceö herhangi bir siyasi partiye üye, herhangi bir seçimde siyasi parti listesinden aday olmamış olması gerekiyor.
Bu kadrolar için yapılacak başvurular, Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri arasından oluşturulacak üç kişilik komisyon tarafından değerlendirilip, sonuç kurula sunulacak. Kurul, tercihini kullanarak atama konusundaki kararını verecek ve ataması uygun görülen adaylara durum bildirilecek.