Gündem Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama ekranı (23 Haziran İstanbul Seçimleri)

Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama ekranı (23 Haziran İstanbul Seçimleri)

18.06.2019 - 12:53 | Son Güncellenme:

23 Haziran Pazar İstanbul Yerel Seçimleri için heyecan dorukta. Milyonlarca İstanbullu, bu hafta yeni belediye başkanlarını belirlemek için oy kullanacak. Peki kim nerede, oy kullanacak? İşte YSK seçmen sorgulama ekranı...

Nerede oy kullanacağım YSK seçmen sorgulama ekranı (23 Haziran İstanbul Seçimleri)

23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçiminde, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kullanılan sandık seçmen listeleri kullanılacaktır.

Haberin Devamı

Oy kullanacağınız sandık bilgilerine;

Nerede Oy Kullanacağım adresinden,
e-Devlet kapısından ulaşabilirsiniz

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.