İstanbul YTÜ FİNAS VE YAZILIMIN LİDERLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

YTÜ FİNAS VE YAZILIMIN LİDERLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

26.11.2014 - 11:30 | Son Güncellenme:

.

YTÜ FİNAS VE YAZILIMIN LİDERLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen "Finans ve Yazılım Günleri 14" yazılım ve finans sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi.
YTÜ Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen “Finans ve Yazılım Günleri 14” yazılım ve finans sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. Finans ve Yazılım Günleri’nin 5’incisi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. İlk iki gün seminer, son iki günü ise Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark’ı ve SAP Yazılım firmasına teknik gezi şeklinde gerçekleşen etkinlikte,öğrenciler iş hayatının en önemli sektörlerinden ikisi olan finans ve yazılım sektörlerini detaylı olarak tanıma ve bu iki büyük dünyayı liderlerinden dinleme fırsatı buldu. Etkinlikte Akbank, AvivaSA, Enpara, ING Bank, IBM gibi firmaların yöneticileri konuşmacı olarak katıldı.
Etkinlikte Türkiye’nin en güçlü kadın CEO’larından AVİVASA CEO’su Meral Eredenk Kurdaş, Liderlik Tavsiyelerini Yıldızlı öğrencilerle paylaştı. Enpara.com Direktörü Elsa Pekmez Atan “Dijital Dünyada Müşteri Deneyimi ile Fark Yaratmak”, IBM Türkiye Üniversite İlişkileri Sorumlusu Kerem Özgür, “Sektörde Lider Firma IBM ve Üniversite İlişkileri”, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş “Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Sizin Geleceğiniz ve Kariyeriniz” ve Kıdemli Yazılım Geliştirici Burak Selim Şenyurt “Finans Sektöründe Verimli Yazılımcı Olabilmek” konulu sunum yaptı.
Etkinliğin en renkli bölümlerinden Inveon Bilgi Teknolojileri Firması ve YTÜ Kalite Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen Kod Yarışması’nda öğrenciler yazılım konusundaki yeteneklerini ortaya koydu. Yarışmaya katılanlar 1, 5 saatlik kısa bir sürede kendilerine verilen problemi kodladıkları yazılımla çözdü. Yarışmada ilk 10’a giren öğrenciler Inveon Bilgi Teknolojileri firmasında staj imkanı buldu.
Kalite ve Verimlilik Kulübü Başkan Yardımcısı Nedime Akyüz, etkinliğin 6 aylık bir çalışmanın bir sonucu olduğunu vurguladı. Etkinlik boyunca, öğrencilerin finans ve yazılım sektörlerinin güncel konularını, alanında uzmanlaşmış önemli isimlerle değerlendirme imkânı bulduklarını ifade etti.