Ordu Yüce: “Yeni İmar Planı 'Sanal Fiyatı' Ortadan Kaldıracak”

Yüce: “Yeni İmar Planı 'Sanal Fiyatı' Ortadan Kaldıracak”

20.12.2016 - 14:54 | Son Güncellenme:

.

Yüce: “Yeni İmar Planı Sanal Fiyatı Ortadan Kaldıracak”

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, yeni imar planın olmamasının ’sanal fiyatlar’ oluşturduğunu belirterek, “Ordu’da eski imar planının devam etmesi ’sanal fiyatların’ oluşmasına sebep oldu. Yeni imar planının yapılması ile bu durum ortadan kalkacak, arsa ve konut fiyatları değerinde satılabilecek” dedi.
Ordu’da hayata geçen yatırımlarla birlikte birçok sektörde hareketlilik yaşandı. Ordu’da gerçekleşen yatırımlar ve turizm atağı 2016 yılında gayrimenkul sektörünü de olumlu etkiledi. Gayrimenkul sektöründe 2016 yılında Ordu’da yaşanan durumu ve ortaya çıkan ’sanal fiyatları’ değerlendiren Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "2016 yılında emlak piyasası güzel bir yıl geçirdi. İlimize yapılan merkezi yatırımlar yeni otobanlar, çevre yolları ve geçtiğimiz yıl hizmete giren Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı ilimize artı bir değer kazandırdı. İlimizdeki gayrimenkul sektörüne, arsa ve daireye olan ilgiyi arttırdı. Dolayısıyla 2016 yılında Ordu’da ki emlak sektörü çok güzel bir yılı geride bıraktı" diye konuştu.

“Yeni imar planına ihtiyaç var”
Ordu’da arsa ve konut fiyatlarında ’sanal fiyatların’ oluştuğunu bu durumun en önemli sebebinin de Ordu’da yeni bir imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ifade eden Yüce, “Ordu’da ki mevcut imar planı geçmişte yapılan o günün nüfusuna göre yapılmış bir imar planı. Şehir gelişiyor ve büyüyor. Gelişmekte olan yatırımların arttığı bir ilde mevcut imar planı yetersiz kalıyor. Yeni imar planının yapılmaması arsa ve konutta değerinin üstünde ’sanal fiyatların’ oluşmasına sebep oldu. Şehirde yeni imar planının yeni yaşam alanlarının oluşması ile ’sanal fiyatlar’ ortadan kalkacak, arsa ve konutlar değeri ile satılabilecek. Bu sebeple Ordu’da yeni bir imar planına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“2017 yılı 2016’dan daha iyi geçecek”
Gayrimenkul sektörü olarak 2017 yılından beklentilerine de açıklık getiren Yüce, “Bizim gayrimenkul sektörü olarak 2017 yılından beklentimiz Ordu’nun daha modern bir şehir kimliğine kavuşmasıdır. Ülkemizin istikrarı, ilimizin yapılan yatırımlarla biz emlak sektöründe altın çağı yaşayacağız. 2017 yılında fiyat düşüşleri yaşanmayacak. 2017 yılının 2016 yılından daha iyi geçeceğini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.