Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Ellerinde Biz kocaman bir Aileyiz..Artık evimizdeyiz pankartı... Uzun zaman boyunca kendi evlerinde,taraftarları önünde oynamadan gerçekten müthiş bir özveri gösterdi bu oyuncular ... Ama artık muhteşem bir stadda oynamanın keyfine de varacaklar...

Takım her zaman ki gibi zaman zaman inişler yaşasa da iştahla top oynayan bir ekip. Bunu orta saha da Sosa 'Quaresma ,Atiba gibi oyuncuların topu aldığı anda tekpas düşüncesi ile oyuna diğer oyuncuları katma çabalarında hemen görüyorsunuz. Takım oyunu oynadıkları anda keyif almaları en önemli avantajları. Bu mücadele ve istek Bursaspor maçında da hemen kendini gösterdi.

Haberin Devamı

Öyle bir ilk gol attılar ki neredeyse takımın yarısı gol 'ün oluşumunda yer aldı. Sonuncu hamle' yi yani gol vuruşunu yapmak Golün hazırlanışından daha kolaydı. Bursaspor kolay takım değil. Batalla geldiğinden beri ortasahaları daha da toparlanmış gibi. Josue ve Belluschi yi göndermeleri belki de en büyük zaafları oldu sezon boyunca... Zaten ilk gol sonrası defansın yerleşim hatasından gol yollarına ender giren Traoreye golü attırdılar.

Beşiktaş çok fazla gol pozisyonu üretebiliyor.Bu uzun zamandır da böyle... Ama Bursaspor maçında Quresma neredeyse yeniden doğdu. Oyunun her yerinde vardı. Çalım atmayı çoğu zaman sever. Ama bu sefer sadece tek kişiye değil bazen 2-3 kişiyi bile peşinden koşturmayı başardı. Oğuzhan, Olcay ve diğer oyuncular çevresinde onun servislerinden paylarını aldılar.

Delgado nun golü yine isabetli tek pasların ceza sahasını karıştırması ve defans bütünlüğünü kaybeden Bursaspor ' un yeterince topu tutamamasından kaynaklandı.

Maçın devamında da aslında ne oynanan oyun değişti ne de Beşiktaş ' ın futbol oynama isteği... Beşiktaş ligin en iyi ve en hazır takımı şu an için... Tek sorunu Tolga formuna kavuştuğu için Boyko yu nasıl değerlendirecekleri. Bir de az pozisyon verdikleri halde o pozisyonlarda kalelerinde golü görüyorlar son maçlarda.. Bu eskiden olmayan bir alışkanlık takım için...

Bursaspor Stoch ile girdiği pozisyonda topu çok rahat dolaştırabildi. Ve stoperler top ile aralarında oldukça mesafe bıraktılar. Bir oyuncuya yakın markaj yapmak her an gerekli olmayabilir. Ama ceza sahasına yakın bölgeler de Stoch benzeri oyuncuların yanında kalman şart. Bursaspor a ciddi 1-2 tane transfer lazım. Özellikle forvet bölgesinde Fernandao ' nun yokluğu onlar için her gün biraz daha bariz belli olmakta..

Haberin Devamı

Maçın sonunda Quresma maçın en değerli oyuncusu idi şüphesiz... Bu sene tüm senelerinden daha iyi oynuyor belkide... Ve son olarak şunu söyleyelim bir kez daha...

HOŞGELDİN EVİNE KARTAL...