Ekonomi Yüksek ihracat için Ar-Ge şart

Yüksek ihracat için Ar-Ge şart

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yüksek teknolojili ürünlerin toplam ihracattaki payının artırılması gerektiğini belirterek, “Ortalama ihracattaki kilo fiyatımızı 2 - 2.5 dolar seviyesine getirmediğimiz sürece 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize, 25 bin dolarlık milli gelir seviyesine yürümemiz son derece zor” dedi.

Yüksek ihracat için Ar-Ge şart

‘5. Özel Sektör Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) Merkezleri Zirvesi’ Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise teknolojili ürünlerin ihracattaki payını yüzde 4’ten yüzde 15’e doğru çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. En başarılı Ar-Ge merkezlerinin birincilik ödülünü Arçelik adına Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, ikincilik ödülünü Vestel adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, üçüncülük ödülünü de Kordsa Global adına şirketin CEO’su Cenk Alper aldı.
Geçen yılki 4. zirvede tüm kriterlerdeki performansıyla gıda sektörü birincisi seçilen Elvan Ar-Ge Merkezi, bu yıl da sektör lideri olarak ödüllendirildi. Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Bu ödülle merkezimiz başarısını teyit etti. Ödülü iki bakanımızdan almak da bizim için ayrı bir motivasyon oldu” dedi.