Gündem Yüksek Seçim Kurulu Online Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu Online Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır?

12.04.2015 - 09:09 | Son Güncellenme:

Seçmen sorgulama işlemi ile seçmen bilgilerine online olarak ulaşabilmek mümkün! Seçmen sorgulama işlemi ve tüm ayrıntıları haberimizde!

Yüksek Seçim Kurulu Online Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır

Türkiye’deki gündem şu anda 7 haziran milletvekili seçimleri üzerine devam ediyor. Özellikle de siyasi partilerin milletvekili adaylarını 7 nisan mesai bitimi öncesinde Yüksek Seçim Kurumu’na vermesi ile birlikte tüm Türkiye’de seçim hazırlıkları büyük bir sürat kazandı. Özellikle siyasi partiler tarafından kısa süre içerisinde açıklanacak seçim beyannameleri ve bağımsız adayların tanıtım çalışmaları ve reklamasyon çalışmaları şimdilerde Türkiye’nin ana gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Siyasi partiler ve bağımsız milletvekili adayları tarafından 7 haziran milletvekili seçimleri için tüm hazırlıklar en hızlı şekilde devam ederken Yüksek Seçim Kurulu tarafından da çalışmalar tüm sürati ile devam ediyor. Özellikle de 7 haziran’da sorunsuz ve şeffaf bir seçim organizasyonu gerçekleştirebilme amacı içerisinde olan Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmenlere yönelik çalışmalarda devam ediyor. Özellikle de Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak seçmen sorgulama hizmeti sunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun modern ve gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması ile birlikte vatandaşlar seçmen bilgilerini görüntüleyebildikleri seçmen sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platformda yer alan resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilen seçmen sorgulama uygulaması üzerinden 7 haziran milletvekili seçimleri için seçmenler YSK’ da bulunan güncel seçmen bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinden online seçmen sorgulama işlemi Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfası üzerinde bulunan sorgulama ekranından kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu seçmen sorgulama işlemi için vatandaşların T.C. kimlik no, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfus cüzdanının arka yüzünde yer alan cilt no bilgisi gibi bilgileri girerek seçmen bilgilerini öğrenebiliyor.

İnternetten yapılan bu seçmen sorgulama işlemi ile vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu’nun 7 haziran milletvekili seçimleri seçim çalışmalarındaki güncel seçmen bilgilerini öğrenebiliyor. Online seçmen sorgulama işlemi ile vatandaşlar özellikle nerede oy kullanacakları ve diğer güncel seçmen bilgileri gibi ayrıntılı detayları kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Şu anda aktif olarak günün her saatinde vatandaşlar seçmen bilgilerine Yüksek Seçim Kurulu internet sayfasından yapacakları sorgulama ile ulaşabiliyor.