Siyaset Yüksekdağ’ın evine baskın

Yüksekdağ’ın evine baskın

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin MLKP örgütüne yönelik operasyonunda HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın evini de bastığı  ortaya çıktı.

Yüksekdağ’ın evine baskın

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Çelebi’nin gözaltına alınması için kaldığı adres olan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın Eyüp’teki evi basıldı, ancak Çelebi’ye ulaşılamadı. Baskın sırasında Yüksekdağ’ın eşi Sedat Şenoğlu’nun evde bulunduğu öğrenildi.

Yüksekdağ dün ESP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İstanbul’da yapılan operasyonla aralarında ESP üyelerinin de olduğu bir grubun gözaltına alındığını, zaman zaman evinde misafir olarak kalan Fadime Çelebi’nin de resmi ikametgah adresinde arandığını belirterek, “Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim, aynı evde kalıyoruz. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar. Hukuksuz, gayri resmi bir biçimde arama yaptılar. Baskından bu sabah İstanbul’a geldiğimde haberdar oldum. Hiçbir dayanağı, hukuki meşruiyeti yok. Tam anlamıyla bizlerin üzerinde baskı oluşturmak bir tehdit, bir saldırı atmosferi oluşturmak için düzenlenmiş bir operasyon. ESP’ye yapılan operasyon zaten HDP’ye yapılan operasyondur, bununla birlikte evimi basarak haydutluk yapıyorlar” dedi.

‘Haydutluktur’
Yüksekdağ’ın evine baskın TBMM Genel Kurulu’nun gündemine de geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Baskın, açık hukuksuzluğun ötesinde alçak bir haydutluktur. Yangına benzinle giden bir anlayış” dedi.