Gündem Yüksekova’da 3 şüpheliye gözaltı

Yüksekova’da 3 şüpheliye gözaltı

28.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’de üç askerin şehit edilmesi sonrası başlayan soruşturma kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı; gözaltı sayısı böylece sorgulanan 7 şüpheliyle birlikte 10’a çıktı

Yüksekova’da  3 şüpheliye gözaltı

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde silahsız ve sivil giyimli 3 askerin çarşı ortasında başlarına ateş edilerek şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında biri Muğla Bodrum’da olmak üzere 3 kişi daha gözaltına alındı. Toplam 7 kişinin sorgusu devam ederken Hakkâri Valiliği, dün gözaltına alınan şüphelilerden K.T.’nın olayın faili olarak değerlendirildiğini açıkladı.
Soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından serbest kaldı. M.K., İ.B., M.A.A. ve O.B.’nin sorguları sürerken, devam eden operasyon kapsamında dün biri Bodrum’un Muğla ilçesinde ikisi Yüksekova’da olmak üzere 3 kişi daha gözaltına alındı.

Bodrum’da yakalandı
Hakkâri Valiliği gözaltına alınan 3 kişi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 19 Temmuz 2014’te ilçe merkezinde Uzman Çavuş K.U.’nun yaralandığı eylem ile 3 askerin şehit edildiği 25 Ekim’deki saldırının faillerinin aynı kişiler olduğu değerlendirmesi yapıldı. Açıklamada “27 Ekim sabah erken saatlerde operasyon sonucu 1’inci olayın faili, ikinci olayın da faili olduğu değerlendirilen K.T. isimli şahıs Yüksekova’da, 1’inci olayın faili E.A. isimli şahıs ise Bodrum/Muğla’da, ayrıca O.C. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde gözaltına alınmıştır” denildi. Bodrum’da gözaltına alınan E.A. sorgulanmak üzere Hakkâri’ye gönderildi. Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, “Bu kişinin, üç askerimizin şehit olduğu olaya karışıp karışmadığı hakkında bir bilgim yok” dedi.

‘Bu ateşe çare bulunsun’
Önceki gün Kürtçe ağıtlar eşliğinde Bingöl Karlıova’da toprağa verilen Şehit Er Yunus Yılmaz’ın babası Saim Yılmaz da taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Yılmaz, “Ciğerim yandı ama başkalarınınki yanmasın. Artık bu ateşe bir çare bulunsun” dedi.