Gündem Son dakika: Bombalı eylem girişimi soruşturmasından 4 cinayet çıktı

Son dakika: Bombalı eylem girişimi soruşturmasından 4 cinayet çıktı

31.07.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü çevresinde keşif yaparken, yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan bir kadın PKK'lının ifadeleri doğrulsunda harekete geçen güvenlik güçleri, çeşitli eylemlerde bulundukları belirtilen  2 PKK'lı teröristi daha düzenlenen operasyonla yakaladı.  Terör örgütüne yardım ve yataklıktan da 13 kişi gözaltına alındı.

Son dakika: Bombalı eylem girişimi soruşturmasından 4 cinayet çıktı

Korucu ve belediye başkanı kardeşi ile kalekol müteahhitlerini öldüren PKK hücresi, Belediye Başkanlığı'na atanan kayyuma bombalı saldırı hazırlığında yakalandı

Haberin Devamı

Yüksekova Belediye Başkanlığı’na atanan kayyuma suikast hazırlığındaki bir teröristi gözaltına alan Hakkari polisi derinleştirdiği soruşturmada bombalı eylem hazırlığındaki 2 şüpheliyi gözaltına alırken 14 kilo patlayıcı ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin yakalanmasıyla geçtiğimiz Mart ve Mayıs aylarında işlenen 4 cinayet gün yüzüne çıkarıldı. O cinayetler arasında, kalekolları yapan 2 müteahhitle Ak Partili Belediye başkanının kardeşinin öldürülmesi de var.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 21 Temmuz’da terör örgütü üyesi Evin Çapa’yı eylem hazırlığında yakalayarak gözaltına aldı. Yüksekova Belediye Başkanlığı çevresinde keşif yaparken yakalanan Evin Çapa'nin hedefinin ilçe belediye başkanı yerine atanan kayyum olduğunu belirleyen ekipler Evin Çapa’nin ifadesi doğrultusunda örgüt üyesi Baran Berger kod adlı Sadık Pala'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Pala'nın gösterdiği adreste 14 kilo patlayıcı ele geçiren ekipler yaptıkları çalışmalarda saldırıya yardım ve yataklıkta bulunan 11 şüpheliyi de gözaltına aldı.

Haberin Devamı

MÜTEAHHİTLERİN KATİLLERİ

Hakkari Emniyet Müdürlüğü' nde sorgulanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda polis, geçtiğimiz Mart ve Mayıs aylarında işlenen 4 cinayetin failini ve azmettiricisini de ortaya çıkardı. Cinayetlerin terör örgütü militanları tarafından işlendiğini tespit eden ekipler, hedef olan kişilerden ikisinin bölgedeki kalekolları inşa eden müteahhitler diğer iki kişiden birinin korucu diğerinin ise belde belediye başkanı kardeşi olduğunu tespit etti.

CİNAYET ANI KAMERALARA YANSIDI

Gözaltına alınıp sorgulanan örgüt üyelerinin ifadelerinden ortaya çıkarılan cinayetlerin ilkinin 9 Mart akşamı Yeni Mahalle’de yaşanan, Yüksekova Esendere Beldesi Belediye Başkanı Tayfun Ayhan'un 30 yaşındaki kardeşi Murat Ayhan'ın tabancayla vurularak öldürüldüğü cinayet olduğu öğrenildi.

Aynı saldırıda Belediye Başkanı Ayhan'ıda yaralayan teröristlerin bir diğer cinayeti ise 27 Mart’ta kaçırarak öldürdükleri köy korucusu Nejdet Erener cinayeti olduğu tespit edildi. Güngör Mahallesi’ndeki bir caminin bahçesinde öldürülen Erener cinayetinden bir buçuk ay sora 9 Mayıs’ta yine Güngör Mahallesi’nde kalekolların inşaatlarını yapan müteahhit Nedim Ceyhan'ı başına defalarca kez ateş ederek öldüren teröristlerin, bu olaydan kısa bir süre sonra ise Cumhuriyet Mahallesi’nde yine müteahhit Necmettin Atsız'ı tabancaya vurarak katlettikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Xayri kod adlı terörist tarafından öldürülen müteahhit Atsız'ın vurulma anı güvenlik kameralarına yansırken, teröristin cinayet sırasında susturuculu silah kullandığı da tespit edildi.

Bombalı saldırı girişiminde bulunan şüphelilerin verdiği bilgide ilk cinayeti Welad kod adlı Eyüp Alper’in işlediği, diğer 3 olayı ise Alper’in planladığı, tetikçiliği ise Xayri kod adlı başka bir teröristin gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. Yapılan parmak izi çalışmalarında, cinayetlerde kullanılan silahın bırakıldığı poşette de Eyüp Alper'in parmak izine ulaşan ekipler, Ak Partili belediye başkan yardımcısının kardeşini öldüren Eyüp Alper'in İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan gri listede yer alan teröristlerden olduğu ve ihbar edenlere 300 bin lira para ödülü verildiği öğrenildi. Alper'in planladığı 3 cinayeti işleyen Xayri kod adlı teröristin kimliğinin belirlenmesi içinse çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Bombalı eylem girişimi soruşturmasından 4 cinayet çıktı

13 KİŞİ YAKALANDI

Söz konusu 4 cinayeti W.(K) ve E.A. ' nın planladığı, cinayetleri ise E.A ve X. (K) isimli terör örgütü mensuplarının işlemiş olduğu tespit edildi. Ayrıca bu bilgiler doğrultusunda Yüksekova ilçemizde terör örgütü mensuplarına 'Yardım ve Yataklık' yaptığı anlaşılan 13 şüpheli şahıs yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şahıslardan çok sayıda örgütsel doküman, uzun namlulu silah ve el bombası ele geçirilmiş olup, 9 BTÖ mensubu şahıs 'Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık' yapmaktan, S.P. isimli şahısta 'Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Eylem Yapmaktan' adli makamlara sevk edilmiştir."

PKK'LI TERÖRİSTİN MÜTEAHHİTİ ÖLDÜRME ANI KAMERAYA BÖYLE YANSIDI!

Haberin Devamı

Hakkari Yüksekova'da kentsel dönüşüm üzerine çalışan müteahhit Nedim Ceylan'ın öldürülme anı güvenlik kameralarına yansıdı. Cinayeti işleyen PKK'nın sözde bölge sorumlusu Welet kod adlı Eyüp Alper, gri listede aranıyordu. Cinayeti işlerken gözcülük yapan terörist Sadık Pala yakalandıktan sonra olayı itiraf etti.