Gündem Yüksekova’lı öğrenciler kitap bekliyor

Yüksekova’lı öğrenciler kitap bekliyor

10.11.2014 - 17:21 | Son Güncellenme:

Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında başlatılan ‘kütüphanemizi yeşertelim’ kampanyası çerçevesinde okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe öncülük eden Almanca öğretmeni Sezen Solhan Dartıcı okul kütüphanesini yeniden yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Kütüphanede öğrencilere hitap etmeyen yıpranmış ve eskimiş kitaplar var. Eğer kütüphanemize destek olursanız, evinizde okuduğunuz, beğendiğiniz çocukların okumasını istediğiniz bir kitap varsa lütfen bizimle paylaşın" dedi...

Yüksekova’lı öğrenciler kitap bekliyor

Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri ve Almanca Öğretmeni Sezen Solhan Dartıcı tarafından başlatılan “kütüphanemizi yeşertelim” kampanyası kapsamında Avaşin Parkı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğretmenlerin ve öğrencilerin okudukları bir kitabı getirdiği etkinlikte öğretmenlerin öncülüğünde her öğrenci okuduğu kitaptan alıntılar yaparak arkadaşları ile paylaştı.

Haberin Devamı

Etkinlikte Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Ahmet Teli, Abdülkadir Kızılkaya, Bejan Matur, Mehmed Uzun, Ahmed Arif gibi birçok şair ve yazarın eserlerinden alıntılar yapıldı. Nazım Hikmet’in “güneşi içenlerin türküsü” ile başlayan etkinlik, şarkılar ve halaylarla sona erdi. Öğrenciler etkinlik sırasında eğitimle ilgili üzerilernde Türkçe, Kürtçe ve Almanca sözler yazılı dövizler açtı.

Etkinliğe öncülük eden okulun Almanca öğretmeni Sezen Solhan Dartıcı, okul kütüphanesini yeniden yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Kütüphanede öğrencilere hitap etmeyen yıpranmış ve eskimiş kitaplar vardı. Öğrencilerim devamlı benden kitap isteyince bunun bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Arkadaşlarıma, kuzenlerime ve tanıdığım bazı insanlara mesaj atarak başladım. Onlar da bu durumu çok ciddiye aldılar. Afiş hazırladık ve tanıtım yazısıyla beraber sosyal medyada paylaştık. Yüksekova Haber ve Yüksekova’nın diğer haber siteleri de bize yardımcı oldular sağ olsunlar. Öğrenciler her zaman yanımdaydılar.
En son da Yüksekova’da hazır kış gelmemişken bu kadar güneşli güzel bir gün bulmuşken öğrencilerimle birlikte toplanıp Yüksekova’da buna dikkat çekmek istedik. Eğer kütüphanemize destek olursanız, evinizde okuduğunuz, beğendiğiniz çocukların okumasını istediğiniz bir kitap varsa lütfen bizimle paylaşın. Biz Yüksekova halkı olarak, Yüksekovalı öğrenciler olarak hepimiz bundan çok büyük mutluluk duyarız” dedi.

Haberin Devamı

Bütün kitaplarını okula bağışladı
Daha çok modern kitaplara ihtiyaçları odlularını belirten Dartıcı, “Bilim teknik, tarih coğrafya ve güncel edebiyat dergilerine ihtiyacımız var. Yaşar Kemal, Orhan Kemal gibi Mehmed Uzun gibi birçok değerli yazarın serisine ihtiyacımız var. Bunlar pahalı kitaplar, ulaşmak da çok kolay olmuyor. Bir sürü yayın evine mail attım ama biliyorsunuz hiç kimse bunları bedavaya vermiyor. Topladığımız gelirle elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ama elinde bu kitaplardan olan varsa ve bize ulaştırırsa çok mutlu oluruz. Öğrencilerim okumayı seviyorlar, ben de bu nedenle bu işe bulaştım. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Öğrencilerimin de bu dikkatini çekmişti ve sürekli benden kitap istiyorlardı. Ben bütün kütüphanemi onlara verdim denilebilir. Başta sadece kendi sınıfım için uygulamak istedim ama diğer öğrencilerden de talep gelince okul kütüphanesinin genel olarak düzenlenmesi ve eksiklerinin tamamlanması gerektiğini anladım” dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: yuksekovahaber