Ekonomi Yükseldikçe kazandıracak

Yükseldikçe kazandıracak

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zeytinburnu sahilde TOBB arazisinde hayata geçirilecek Yedi Mavi’de satışlar başladı. Projenin 3 ay önce alanlara % 10 getiri sağladığı belirtildi

Yükseldikçe  kazandıracak

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. 6 kule olarak yükselecek proje, rezidans konut, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı proje toplam 1047 bağımsız bölümden oluşuyor. 17’şer katlı bloklarda 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. İlk olarak konutların satışına başlanan Yedi Mavi projesinde lansman dönemi olan bir ay boyunca metrekare fiyatları 13 bin liradan başlıyor. En düşük daire fiyatı ise 1 milyon 200 bin lira.
Haziran ayında başlayan ön satış döneminde projede yüzde 18 oranında satış yapıldığı ifade edilirken, aradan geçen üç ayda projenin yatırımcısına yüzde 10 kazandırdığı vurgulandı. Proje tamamlandığında ise getiri oranının yüzde 70 olacağı tahmin ediliyor.
TOBB’ye ait arsayı 2011 yılında ihaleyle alan ortaklık, uzun süre bu değerli arsaya uygun proje için çalıştıklarını ifade etti. İstanbul’un en değerli arazileri arasında sayılan 63 dönüm alan için yapılan ihalede 1 milyar 140 milyon lira bedel taahhüt edilmişti.
45 dönüm yeşil alan
Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, satışa çıkardıkları konut alanlarından yaklaşık 2 milyar lira ciro beklediklerini açıkladı. Ayrıca projede TOBB’la yüzde 50-50 hasılat paylaşımı modeli olduğunu aktaran Kalkavan, kira gelirlerinin de aynı şekilde paylaşılacağını söyledi.
Kalkavan, ‘Yedi Mavi’ isminin ‘6 kule ve 1 hayat’ fikrinden geldiğini belirterek, projede her türlü yaşam ihtiyacına yönelik çözümleri barındırdıklarını dile getirdi. 63 dönüm arazide yer alan projenin 45 dönümünün yeşil alan olacağını anlatan Kalkavan, “Tabanlıoğlu’nun imzası olan proje, İstanbul’dan ilham alıp, şehir ve denizin dokusuyla buluştu. Birbirini kesmeyen, mavinin 6 tonu ile adlandırdığımız bloklar adeta denizi kucaklıyor. Dairelerin yüzde 80’i tam anlamıyla deniz görüyor” dedi.
‘Silüete zarar vermeyiz’
Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projede konut alanları dışındaki blokları daha sonra değerlendireceklerini belirterek, bu bloklarda satış yerine kiralama yapacaklarını ifade etti. Projenin tüm gereklilikleri yerine getirerek tarihi yarımada ile İstanbul silüetine ‘hak ettiği değeri’ verdiğini vurgulayan Gül, “Para kazanmak adına İstanbul’a ve İstanbul silüetine zarar vermeyiz. Bunun için sınırları zorlamadık” dedi.
Yerli alıcıya satacak
Projede yapılan satışlar içinde yabancı müşteri olmadığını söyleyen Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, gelen taleplere rağmen yabancıya satış yapmadıklarını kaydetti. Sever, “Amacımız yerli müşteriye satmak. Yabancıdan talep çok yüksek ancak elimizden geldiği kadar yerli alıcıya satıp bir aile yaşam alanı sunmak istiyoruz. Projenin teslim tarihi ise Şubat 2019” dedi.
% 5 peşinle satılıyor
Yedi Mavi projesinde 1 aylık lansman döneminde, pek çok ödeme seçeneği sunduklarına dikkat çeken Nazım Kalkavan, yüzde 5 peşin, 120 ay vade ve 0.70 faiz olanağı sunduklarını ifade etti. Kalkavan, “Ülkemizde yaşanan sıkıntılar karşısında sektör, bankalar ve hükümetin çok önemli çalışmaları oldu. Biz de üzerimize düşeni yaparak, Emlak Konut ve GYODER’in kampanyalarında belirlenen peşinatın da altında satışa çıkıyoruz. Kampanyamız kapsamında yüzde 5 peşin vererek, ister 120 ay yüzde 0.70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0.42 faiz oranıyla daire sahibi olunabilecek” diye konuştu.