Yulaflı kek tarifi
Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz bir tarif
Malzemeler
2 bardak tam buğday unu
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy rendelenmiş armut veya elma
2 yemek kaşığı kepek
Yarım fincan ceviz içi
6 adet ince kesilmiş kuru kayısı
1 fincan kuru üzüm
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
2 yumurta
2 Türk kahvesi fincanı pekmez
2 Türk kahvesi fincanı yulaf
Yulaflı Kek Nasıl Yapılır?
Fırını 200 derecede ısıtın.
Kare şeklindeki orta boy kek kalıbını yağlayıp yapışmayan fırın kağıdı ile kaplayın.
Yulaf ve pekmezi karıştırın.
Armut, un, kepek, kuru üzüm, ceviz, kuru kayısı, kabartma tozu, tarçın ve yumurtayı yukarıdaki karışıma ekleyin.
Fırın kabına kaşık yardımı ile doldurun ve üstünü düzleyin.
50-60 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin.
Kekimiz piştikten sonra ters çevirin, kağıdı aldıktan sonra soğumaya bırakın.