Geri Dön

Yulaflı kek tarifi

Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz bir tarif

Yulaflı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak tam buğday unu
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy rendelenmiş armut veya elma
2 yemek kaşığı kepek
Yarım fincan ceviz içi
6 adet ince kesilmiş kuru kayısı
1 fincan kuru üzüm
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
2 yumurta
2 Türk kahvesi fincanı pekmez
2 Türk kahvesi fincanı yulaf

Yulaflı Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 200 derecede ısıtın.

Kare şeklindeki orta boy kek kalıbını yağlayıp yapışmayan fırın kağıdı ile kaplayın.

Yulaf ve pekmezi karıştırın.

Armut, un, kepek, kuru üzüm, ceviz, kuru kayısı, kabartma tozu, tarçın ve yumurtayı yukarıdaki karışıma ekleyin.

Fırın kabına kaşık yardımı ile doldurun ve üstünü düzleyin.

50-60 dakika pişirin.

Pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin.

Kekimiz piştikten sonra ters çevirin, kağıdı aldıktan sonra soğumaya bırakın.


Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber