YAZARIN
  EN SON YAZILARI  

Merhabalar,

Sizlere Avustralya’dan yazıyorum. Kendimden kısaca bahsedecek olursam; profesyonel iş hayatındaki yöneticilik kariyerimi kızımın doğumu ile noktalayıp onu kendim büyütmeye, o büyürken de  kendimi çok farklı alanlarda geliştirmeye,  hobilerimi zenginlestirmeye karar verdim. 

Farklı ülkelere seyahat ederek, yaşayarak, deneyimleyerek çeşitli eğitimlere, kurslara ve workshoplara katılarak çok lezzetli tarifler öğrendim ve bunları kendi test mutfağımda geliştirdim. Bu mutfak da neler mi var? Diyet, detoks, şekersiz, unsuz, glutensiz, smoothie, salata  vb pek çok sağlıklı tarif var. 

Öncelikle sizlerle buluşmamı sağlayan Milliyet Gazetesi ve ilgili bölüm çalışanlarına bana bu şansı verdikleri icin teşekkür ederim. Umarım benimle çıkacağınız  sağlıklı ve lezzetli yolculukdan sizlerde en az benim kadar keyif alırsınız.

Tatlı bir başlangıç yapmak için ilk tarifimde tercihimi tatlıdan yana kullandım:) Bugüne kadar deneyenlerden olumlu geri dönüşler aldığım bu kurabiyeler ara öğün için sağlıklı bir alternatif olacak, beş çaylarınıza eşlik edecek ve sizi uzun süre tok tutacak. 

 Yulaflı şekersiz kurabiye 

Malzemeler: 

1 ölçek yulaf 
1 yumurta
1/4 ölçek hindistan cevizi yağı (bulamayanlar tereyağ kullanabilir)
1 çay k kabartma tozu ve vanilya
2 tatlı k agave şurubu (bulamayan bal yada pekmez kullanabilir)
1 avuç doğranmış ceviz içi
1 avuç cranberry (kızılcık kurusu)
1/4 ölçekden az  kepek yada tam buğday unu

Method:

Yumurta iyice çırpılır sonra un hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenirken bir yandan karıştırılır. Hindistan cevizi yağı kullanıyorsanız önce eritmeniz sonra oda sıcaklığına getirip kullanmanız gerekiyor. Hamuru toparlayacak kadar un en son eklenir. Yine de çok sert bir hamur olmayacak bu sebeple şekil vermeden önce biraz dinlendirilebilir, kaşık yada dondurma kaşığı ile toplar halinde pişirme kağıdı üzerine dizebilirsiniz. 140 C de ortalama 20 dk. pişiriniz.

Sağlıklı fit günler dilerim

Jülide Şimsek A.

Instagram: @julis.kitchen