Yumuşamış ve kararmaya başlamış muzları sakın çöpe atmayın. Çünkü onları aşağıdaki şekillerde değerlendirebilirsiniz.

Dondurun 

Muzların kabuklarını soyup ikiye bölün ve dondurun. Dondurulmuş muz parçalarını dondurma niyetine çocuklarınıza yedirebilirsiniz. 

Kurutun 

Muzları küçük yuvarlaklar halinde keserek bir tepsiye dizin, 100 derecede ısıtılmış fırında 8 saat pişirin. Fırının kapağını tamamen kapatmayın ve fan modunu kullanmayın. 
 

Kek yapımında kullanın 

Özellikle iyice yumuşamış muzlar kek ve muzlu kek yapımında kullanabileceğiniz ideal bir malzeme.

Muzlu kek tarifi: 
 

Malzemeler:

•    3 yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1/2 su bardağı sıvıyağ
•    1 su bardağı süt
•    1/2 su bardak ceviz (Tercihe göre ve eldeki malzemeye göre fındık da konabilir)
•    1 paket vanilya şekeri
•    2 tatlı kaşığı tarçın
•    3 tane muz
•    2 su bardağı un
•    1 kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın, yumurtalar beyaz bir renk alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Sonra teker teker diğer malzemeleri koyun. Yağlanmış kalıba döktükten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında ortalama 40 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla hafifçe kekin üzerine bastırın. 
 

Afiyet olsun.