Gündem Yunan Süper Ligi’nde ikinci İzmir takımı!

Yunan Süper Ligi’nde ikinci İzmir takımı!

24.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de kurulan Apollon Smirni, Yunanistan’da Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Yunanistan Süper Ligi’nde gelecek sezon İzmir isimli bir takım mücadele edecek.

Yunan Süper Ligi’nde ikinci İzmir takımı

Ülkenin ikinci liginde hafta sonunda Trikala ile 0-0 berabere kalan Apollon Smirni (İzmir), ligin bitmesine üç hafta kala sezonu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek üst lige yükseldi.

Haberin Devamı

Türkiye’de yok

Apollon Smirni Kulübü, 1891 yılında İzmirli Rumlar tarafından İzmir’de kuruldu. Apollon ilk maçlarını Bornova levantenleri ile yaptı. 1890’da kurulan Panionios ile de 1900’lerin başlarından itibaren maçlar yapmaya başladılar. Panionios ile Apollon arasındaki derbiler 1922’den itibaren Atina’da oynanmaya başladı.

Yunanistan Süper Ligi’nde halihazırda İzmir kökenli bir takım bulunmaktaydı. İzmir’de kurulan bir başka kulüp olan Panionios, sezonu beşinci sırada tamamladı. Apollon Smirni’nin de bu lige çıkmasıyla

Süper Lig’deki İzmir kökenli takım sayısı 2’ye yükseldi. Böylece vakti zamanında İzmir’de karşılaşan iki ekip tekrar buluştu, gelecek sezon kozlarını bu kez Atina’da paylaşacaklar. Türkiye’de Süper Lig’de İzmir takımı bulunmazken, Yunanistan Süper Ligi’ndeki İzmir takımı sayısı ikiye çıktı.