Gündem Yunanistan’a sığınma talepleri reddedildi

Yunanistan’a sığınma talepleri reddedildi

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerden 3’ünün başvurusu, siyasi iltica komisyonu tarafından reddedildi.

Yunanistan’a sığınma talepleri reddedildi

5 darbeci askerin ise önümüzdeki hafta yeniden mülakata alınarak siyasi sığınma talepleri değerlendirilecek. Sığınma taleplerinin kabul edilmemesi durumunda bir üst komisyona itiraz edebilecekleri belirtildi. Askerler, İngiliz The Times gazetesine verdikleri röportajda, kendilerini ‘ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler’ olarak tanımlayarak “Türkiye’ye gönderilirsek işkence göreceğiz” dedi.
10 Türk kaçmış
Yunanistan’ın Rodos Adası’nda yayın yapan ‘dimokratiki.gr’ internet sitesinin haberine göre, 2’si kadın 6’sı çocuk toplam 10 Türk vatandaşı, Marmaris’ten satın aldıkları 8 metrelik yat ile yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Rodos Adası’na geçti. Gözaltına alınan 10 kişi, aynı gün akşam sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Tutuklanan 10 kişinin pasaport ve ABD vizelerinin bulunduğunu sığınma talebinde bulundukları öğrenildi.