Gündem Yunus Emre 44. son bölümüyle izleyici final şoku yaşadı!

Yunus Emre 44. son bölümüyle izleyici final şoku yaşadı!

23.05.2016 - 00:09 | Son Güncellenme:

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisi 44. bölüm ile final yaptı. TRT'de ekrana gelen Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin 44. son bölüm ile final yapması izleyenlerini üzdü. Peki final bölümünde neler yaşandı? Merakla beklenen Yunus Emre Aşkın Yolculuğu 44. final bölümü ve detaylar haberimizde...

Yunus Emre 44. son bölümüyle izleyici final şoku yaşadı

Ekranların sevilen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisi izleyenlere kötü haber. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizi Yunus Emre final yaptı.

Haberin Devamı

YUNUS EMRE AŞKIN YOLCULUĞU 44. FİNAL BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YUNUS EMRE SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

TRT 1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nun 44. Bölümünde Molla Kasım, Tapduk Emre dergâhından bulduğu yazıları okumaya devam etmektedir. Yunus’un dergâha geri döndüğünü ve dergâhta yaşamaya devam ettiğini öğrenir. Tapduk Emre, Yunus’u memnuniyetle dergâha geri kabul etmiştir. Yunus, dergâh için odun keserek, dergâhta hizmete devam etmiştir. Tapduk Emre kızı Bacım Sultan’la Yunus’u evlendirmiştir. Yunus ve Bacım Sultan’ın bu evlilikten bir de erkek çocukları olmuştur. Tapduk Emre, torununun adını İbrahim koymuştur. Yunus, dervişlik merhalelerini teker teker aşmaya devam etmektedir. Tapduk Emre, Yunus’un bu merhaleleri başarıyla katlettiğini görür. Yunus’a elleriyle dervişlik hırkasını ve sarığını giydirir. Yunus’u dervişliğin gereği olan seyahate çıkması için teşvik eder.

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nda bu hafta; Molla Kasım, Yunus ve dergâh hakkında başka hangi bilgileri öğrenecektir? Yunus, derviş olarak çıktığı seyahatte neler yaşayacaktır? Hangi sınavlardan geçecektir? Bu sınavlar onda ne gibi etkiler meydana getirecektir? Yunus’un şiirleri Anadolu’nun dört bir yanında dilden dile nasıl yayılacaktır? Buna Molla Kasım’ın tepkisi ne olacaktır?
Tüm bu soruların cevabı Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu 44. Bölümde.

Haberin Devamı

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu İkinci Sezon Genel Hikâyesi

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde Yunus’un dergâhtan kovuluşunun üzerinden aylar geçmiştir. O günden beridir ne bir gören olmuştur onu, ne de bir halini işiten.

Aynı zamanlarda dergâhta ise Tapduk Emre’nin hastalığından dolayı Molla Kasım her manada işleri devralmıştır. Dergâhın ve vakfiyelerin işleri, ürünün satılıp paraların tahsil edilmesi gibi işler bütün vaktini almaktadır Molla’nın. Her ne kadar yorulsa etse de halinden memnundur çünkü artık dergâhta ve dergâhtan aldığı güçle Nallıhan’da yeni yeni bir ismi bir cismi oluşmaya başlamıştır. Artık çarşıya vardığında Derviş Molla Kasım değil, dergâhı temsilen halife Kasım Efendi’dir. Son günlerde zahireci Muslu ile sorun yaşamaktadır. Yıllardan beri vakfiyeden çıkan ekini alıp satan Zahireci Zeki Çavuş bu sene ürüne az para vermekte Molla’nın ısrarını da canın isterse diyerek geri çevirmektedir. Sebebi öğrenir kısa zamanda Molla. Sivrihisar’dan bir adam daha düşük fiyattan ne kadar buğday isterse ambarlarını dolduracağını söylemiştir. Molla Kasım çaresiz dergâha varır ve Tapduk Emre’ye ahvali anlatır bir bir.

Haberin Devamı

İsmi cismi bilinmeyen ekinciyi aramak için Sivrihisar yoluna koyulur Molla Kasım. Kimdir bu adam, necidir, neden fiyat kırar, emeklerini zayi etmek ister…

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde işte tam bu sıralarda Bacım Sultan’ın uzun süredir görmediği bir arkadaşı çıkagelmiştir. Zahide Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin yeni karakteri... Zahide Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin yeni karakteri yörenin beyi Candaroğlu Argun Bey’in genç ve güzeller güzeli karısıdır. Bir müneccime gelmiştir Nallıhan’a ve ona gitmek istemekte yanında da arkadaşı Bacım’ı çağırmaktadır. Bacım gönüllü değildir ama Zahide üzerine gider. Aylar var ki Yunus’un ne yüzünü görüp ne bir haberini işiten Bacım Sultan’ın merakı bellidir..

Haberin Devamı

Müneccimeye yollanır iki arkadaş…Müneccimden duydukları aklına takılan Bacım sultan yine Yunus’un hülyasına dalar.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde Sivrihisar’a gelen Molla sora sora Sarıköy’de ekincilik yapan kişiyi bulup dehşeti görmüş gibidir, arayıp bulduğu kişi ise Yunus’dan başkası değildir.

Molla konuşsa da fayda vermez belli ki Yunus, Tapduk’a ve dergâha karşı büyük bir alınganlık; kırgınlık beslemiştir. Onun ekincilik, alım satmak ile işi yok aslında belli.

Molla Kasım çaresiz Bey Candaroğlu Argun’a çıkıp Yunus’un yaptığının şeriata da hakka hukuka da aykırı olduğunu söyleyip ondan yardım talep eder. Yunus ikna edici şekilde Candaroğlu Argun’a vaziyeti anlatır. Candaroğlu Argun Yunus’u bulup kuyuya attırır. Yunus’u Tapduk Emre kuyuda bulacak, o da tekrar nedamet getirecek ve dergâha dönecektir.

Haberin Devamı

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Yunus Dergâha Döner

Yunusun dönüşüne Bacım Sultan sevinecek, uzun süre sonra yüzü gülecektir. Bacımın yüzünün gülmeye başladığını gören Zahide ısrar etse de Bacım anlatmaz ama Zahide anlamıştır çoktan bir kadın olarak.

Yunus seyri süluk’una kaldığı yerden devam edecektir. Dergahta Ali taygu , Güngör ve Derviş Çağrı kalmış diğerleri gitmiştir. Dönüşüyle birlikte Molla Kasım ile aralarında yarım kalmış olan ve daha ziyade Molla tarafından yürütülen rekabet yine alevlenir.

İşte tam bu günlerde Bey Candaroğlu Argun, oğlu Şahin ile kırıcı bir kavgaya tutuşmuş ve oğlunu işlerinden azade ederek kendisine yeni bir danişment aramaktadır. Bütün Nallıhan ve Sivrihisar da bu haber konuşulurken Tapduk Yunus’u çağırır ve onu Candaroğlu Argun Bey’e gönderir. Candaroğlu onu hatırlamıştır. Hemen zindana atar. Ancak hatasını anlayınca af diler. Yunus Bey Candaroğlu Argun’un danışmanıdır artık.. Yörenin yönetimi ile ilgili yönetsel danışmanlıktan vergiler, tahsilât, büyük tımar…

Yunus köşkte Candaroğlu’nun genç karısı Zahide ile de tanışacaktır, arkadaşı Bacım Sultan’ın ona olan ilgisini bilen ve Bacım Sultan’dan Yunus’un hikâyesini dinleyen Zahide belli ki ona tutulmuştur.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Dizisinde Zahide Yunus’un Başına Nasıl Belalar Açacaktır?

Öte yandan iki kadın arasındaki samimi ilişki Yunus yüzünden tersine dönecek. Zahide kocası Argun Bey’in de desteği ile Bacım sultan öncülüğünde kadınların kuracağı iş yeri çalışmalarını iptal edecektir. Bu olay Nallıhan’da meselenin daha da dikkat çekmesine sebep olacaktır. Ahi ocağı başta olmak üzere herkes bunu ve sebebini konuşmaktadır.

Oyuncular
Gökhan Atalay
Payidar Tüfekçioğlu
Baran Akbulut
Ceyda Kasabalı
Pelin Orhuner
Mehmet Ali Kaptanlar