Eğitim Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkiye'yi tanıtma atağı

Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkiye'yi tanıtma atağı

31.08.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Yunus Emre Enstitüsü’nün başlattığı “Misafirimiz Olun” çağrısı büyüyerek devam ediyor.Enstitü’nün kültür diplomasisi çalışmaları çerçevesinde, medya, iş dünyası, kültür, sanat ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan heyetleri ülkemizde ağırlayıp, Türk kültür ve konukseverliğini ilk elden tecrübe etmeleri sağlanıyor. “Misafirimiz Olun” çağrısı ile ülkeler arası kültürel iletişim köprüsünün geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yunus Emre Enstitüsünden Türkiyeyi tanıtma atağı

ABD’nin Minnesota eyaletinden 20’ye yakın lise ve üniversite öğrencisi Yunus Emre Enstitüsünün misafiri olarak Türkiye’de ağırlanarak 27 Ağustos – 4 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul, Bursa ve Ankara’yı gezecekler. ABD’li öğrencilere Türkiye'nin zengin tarihi mirasını yerinde görüp, dini kültürel birikimini yerinde inceleyip keşfetmeleri için İstanbul'da Ayasofya, Topkapı Sarayı, KapalıÇarşı ve İstanbul’un tarihi görkemli camilerini ziyaret edip ardından Bursa ve Ankara gezdirilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TURİNG’in de destek verdiği gezi kapsamında misafir öğrenciler bu üç şehrin dini, tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret edecek, kimi kanaat önderleriyle buluşacak ve kültürümüzü yakından tanıma imkânı bulacak. Türkiye ile ABD arasındaki insani ilişkilerin zenginleşmesine katkı sağlayacak gezinin amaçlarından biri de Minnesota Eyaletinde önemli bir varlığa sahip Doğu Afrika ve bilhassa Somali kökenli ABD’li Müslüman gençlerin İslam medeniyetinin en önemli havzalarından biri olan Türkiye’deki bu gezi sayesinde kendi kimliklerine duydukları özgüveni artırmak.

2016 yılında Washington’da kurduğu Kültür Merkeziyle ABD’de faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü ABD’deki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Son iki yıldır, ABD’de önemli kültür-sanat faaliyetleri gerçekleştiren, Türkçe kurslarını aralıksız devam ettiren Enstitü, aynı zamanda, bilimsel diplomasi kapsamında ABD’nin önde gelen üniversite ve bilim kurumlarıyla da ilişkilerini geliştiriyor. İki ülke arasındaki kültürel ve insani ilişkilerin artmasına büyük bir katkı sunacak bu gezi kültürel diplomasinin uluslararası ilişkilere sunabileceği zengin imkânların da güzel bir örneği olacak.