Manisa YUNUSEMRE KENT KONSEYİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YUNUSEMRE KENT KONSEYİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29.01.2015 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

YUNUSEMRE KENT KONSEYİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yunusemre Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Akgöl ve Konsey üyeleri katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, kent konseylerinin yasadan aldığı güç ile halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı önemli bir güç haline geldiğini vurgulayarak, “Ülkemiz insanı kendilerine yasal olarak tanınan imkanları çok iyi bir biçimde değerlendirmelidir. Kent Konseyleri kendi yörelerine hizmet vermelidir. Yunusemre Kent Konseyimiz, fikir sofrası toplantıları, seminerler, esnaf ve hemşeri buluşmaları, grupların ve meclislerin etkinlikleri ile çok yoğun bir çalışma ortamı içerisinde bulunmakta ve projeleri yakından takip etmektedir. Konseyimiz kentimizde yeni bir Yunusemre markası olmaya adaydır. Kent Konseyimize katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“KENT KONSEYİMİZE DESTEK VERECEĞİZ”
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Akgöl ise, belediye olarak Yunusemre Kent Konseyini önemsediklerini belirterek, “Kent Konseyimiz ilçemizi belirli yerlere taşıyacak organdır. Yunusemre Belediyemiz Manisa’mızın en büyük ilçesidir. Nüfus ve coğrafi anlamda bize bayağı bir iş düşüyor bu anlamda Yunusemre Kent Konseyi bizim gözümüz kulağımızdır. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Kent Konseyinin yapacağı çalışmalarda belediyemiz adına her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından faaliyet raporu sunumu yapılırken, Yunusemre Kent Konseyi Genel Kurulu’nda yapılan oylamada çalışma yönergesi taslağı kabul edildi. Çalışma meclisleri ve çalışma gruplarının da oy birliği ile kabul edildiği genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde ise Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ümit Atman radon gazı ile ilgili bilgi verdi.