Ege Yunusemre’nin gurur günü

Yunusemre’nin gurur günü

11.06.2018 - 00:34 | Son Güncellenme:

Manisa Yunusemre Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla yapılan Yunuskent’te evleri teslim etmeye başladı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “3. ve 4. etabı da yapacağız. Akgedik’e de tapu vereceğiz” dedi

Yunusemre’nin gurur günü

Yunusemre Belediyesi’nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla hayata geçirdiği 5500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında teslim süreci başladı.

Haberin Devamı

Toplu konut alanındaki teslim töreninde temsili olarak 11 hak sahibine anahtarlarını teslim eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, teslim sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi. Turan binlerce vatandaşın merakla beklediği 2. etabın başvurularının 18 Haziran Pazartesi günü başlayacağını da müjdeledi.

Belediyenin Manisa’da konut sorununa neşter vuran 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında beklenen süreç başladı. 1101 konuttan oluşan ilk etapta hak sahiplerine evleri ve işyerlerine teslim öncesi toplu konut alanında tören düzenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin ev sahipliğini yaptığı törene TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Milletvekili Adayı Güzide İçen Kasap, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Dört yıldır çalışıyoruz’

Törende konuşan Çerçi, yaklaşık dört yıldır yoğun mesai harcadıkları çalışmalarının semeresini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti, “Hasıl olduk hedefimize ulaştık. Yaklaşık 4 yıldır emek harcadığımız çalışmanın ilk etabını tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Güzel bir mutluluk yaşıyoruz. Çıktığımız bu yolda rabbim bizi utandırmadı. Başta Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. İkinci etabımızda da inşaatlar hızla yükseliyor. Ardından 3 ve 4. Etap geliyor. Tabi Akgedik halkını da unutmadık. İmar çalışmalarının ardından onların da tapuları verilecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Yunusemre 230 bin nüfusuyla kabına sığmayan bir kent. Kentsel dönüşümde de çok güzel bir mesafe aldık. Kentin kalbini de Laleli Mesir Mahallemizde inşa edeceğiz Yunusemre için çalışıyor; yoğun bir mesai harcıyoruz. Gayretimiz vatandaşımızın güzel bir şehirde mutlu bir şekilde yaşamasıdır” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ Başkanı Turan, Yunuskent’in Türkiye’ye örnek bir proje olduğunun altını çizdi, projede emeği olan herkese teşekkür etti. “TOKİ olarak, 81 vilayette 551 şantiyeleri olduğunu belirten Turan, “Ana gayemiz, vatandaşımızın ev sahibi olması. Kurulduğu 1984 yılına kadar 43 bin konut üretebilmiş. 2003 yılından bu yana ise 833 bin konut üreten bir konuma ulaştık. 2018 yılı hedefimiz 60 bin sosyal konut üretmek. Son 4 yıldır yatay mimari modelini esas alıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Yunuskent’tir. Burası çok kısa bir süre içerisinde bir ilçe ölçeğine gelecektir. Bunu da 2-3 yıl içerisinde tamamlayacağız, 20-22 bin vatandaşımız yaşayacak. Bu proje tamamlandığında örnek gösterilecektir. Dairelerin tamamı teslim aşamasında. Ancak bir site yönetimi kuruluyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için belirli bir planlama yapıldı. Bu projede 1 kişiye 18 metrekare yeşil alan düşüyor. En tepelik bölgede çok büyük bir seyir ve rekreasyon alanı inşa edeceğiz. Trafik sorunu yaşanmaması için yollar oldukça geniş tutuldu. Bu projede kastımız şehrin farklı ekonomik katmanlarından insanları bir arada yaşatmaktır. Diğer etaplarımızda üst gelir gurubuna yönelik daireler yapılacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

2. etabın başvuru müjdesini de veren Mehmet Ergün Turan, başvuruların 18 Haziran’da başlayacağını duyurdu, “1523 konuttan oluşan 2. Etapta da hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın 18 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında başvurularını alacağız. Bunun da müjdesini vereyim. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeğimiz büyük. Başta mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. TOKİ ve Yunusemre Belediyesi’nin ortaklığıyla yürütülen projelerin hayırlı olmasını, mutlu yuvalar kurulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye örnek olacak

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, “Bugün bayramdan önce bayram mutluluğu yaşanıyor. TOKİ Başkanımızın da en önemsediği projelerinden biri. Belediye Başkanımız göreve geldiğinde ilk işi bu projeyi hayata geçirmek oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje hayata geçiriliyor. Burada yerleşim başladığında tüm öğesiyle bir şehir ruhu canlanacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur da, “Cumhurbaşkanımızın evi olmayan insanımızı ev sahibi yapmak için çalışması takdire şayandır” dedi. Vali Güvençer de, Yunusemre Belediyesi’nin güzel çalışmalara imza attığını kaydetti.

Tören sonunda 11 hak sahibine temsilen anahtarları protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Törenin ardından vatandaşlar ile protokol üyeleri Yunuskent’te teravih namazı kıldı. Örnek daireleri gezen hak sahipleri duygusal anlar yaşadı. “Belediye ve TOKİ sayesinde evlerimize kavuştuk” diyen hak sahipleri projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 11 Haziran-15 Temmuz günleri arasında hak sahiplerinin herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına site yönetimi oluşturulacak.

Bambaşka bir şehir

119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam bin 101 konut, 39 ticari alan, 1 cami, bin 90 araçlık otopark, 1 çocuk oyun parkı, spor tesisleri, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor. 2 kısım halinde ihale edilen 2. etap projesinde 1523 konut, 25 işyeri, 1 cami, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemeleri yer alıyor. 1 milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik Yunuskent’te 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 hastane, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak.

Çocuklar, tatilin tadını çıkaracak

Yunusemre Belediyesi, TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi yaz aylarında kapılarını öğrencilere açacak. Belediye, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını tamamlayan 7-14 yaş arası öğrencileri yaz aylarında ağırlamaya hazırlanıyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilecek kurslarda modern dans, cimnastik, karate, drama, satranç, karikatür, Kur’an kursu, gitar, keman, piyano, bağlama, matematik, İngilizce, fen bilgisi, Almanca kursu vereceklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kurs kayıtlarının başladığını dile getirdi.

Başkan Çerçi, “Belediyemiz, TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuklara çeşitli kurslar düzenleyecek. Bu kurslar; modern dans, cimnastik, karate, drama, satranç, karikatür, Kur’an kursu, gitar, keman, piyano, bağlama, matematik, ingilizce, fen bilgisi ve Almanca. Ayrıca 3 ve 6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitim verildiği gibi yetişkinler için de kurslarımız yazın da devam edecek. 444 62 09 numaralı çağrı merkezini arayarak ya da Güzelyurt Mahallesi’ndeki merkeze başvurabilir ya da 0236 503 00 82’yi arayıp bilgi sahibi olabilir” dedi.

Horozköy’e kültür ve taziye evi yapılıyor

Yunusemre Belediyesi, Horozköy semtine bir kültür ve taziye evi daha kazandırıyor. Çamlık alanı içerisinde yapımına başlanan projenin temeli törenle atılırken; törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, projeyi kısa süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. Yunusemre Belediyesi, Horozköy’ün çehresini değiştiriyor. 50. Yıl Mahallesi’nde Çamlık projesini tamamlayan belediye, alan içerisine dâhil edilecek Kültür ve Taziye Evi ile mescidin temelini törenle attı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalleliler katıldı. Törende konuşan Başkan Çerçi, projeyi yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını duyurdu.

Ahşap olarak inşa edilecek yapıya ilişkin bilgi veren Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak mahallemizin ihtiyaçlarını, mahalle sakinlerinin görüşlerini dikkate alarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu anlamda hızla gelişen Horozköy semtimizde hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Kültür ve Taziye Evi ile mescit inşa ediyoruz. Ahşap olarak inşa edilecek proje yaklaşık 350 metrekare üzerine kurulacak. Projeyi 4-5 ay, belki de daha kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mesire alanında iftar sofrası

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ortaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlar ile buluştu. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Milletvekili İsmail Bilen ile Milletvekili adayları Semra Kaplan Kıvırcık ve Serkan Eren’in de katıldığı iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mesire alanındaki programa katılan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bizler her gün Forum Magnesia AVM arkasında bulunan alanda kurduğumuz Yunusemre Ramazan Sokağı’nda yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar veriyoruz. Ayrıca mahallelerimizde de iftar programı düzenliyoruz” dedi.

Ortaköy biyolojik göleti tamamlanıyor

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ortaköy Biyolojik Gölet Projesi’nde çalışmalarda sona geliniyor. Belediyenin Yuntdağı’nın çehresini değiştirecek Ortaköy Biyolojik Gölet Projesi’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemede Başkan Çerçi’ye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, Meclis Üyeleri ve Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı eşlik etti. Çok kısa bir süre içerisinde tesisin hizmete gireceğini kaydeden Başkan Çerçi, Yunusemre’ye güzel bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Macera parkuru

Belediye Başkanı Çerçi, hummalı bir çalışma yürütttüklerini belirtti, “Geçen yıl eylül ayında başladığımız çalışmanın sonuna yaklaştık. İçerisinde ahşap iskele, oturma yerleri, doğal taşlar ile yapılan yürüyüş yolu, iki şelale, biyolojik gölet, ahşap köprü, manzarası olan restoran, yöresel ürün satış büfeleri, yürüyüş yolları, piknik alanları ve yeşil alanların yer aldığı projemiz Yuntdağı’na cazibe katacak. Ortaköy, doğaseverlerin, ailesiyle güzel vakit geçirecek vatandaşlarımızın uğrak yeri haline gelecek. Proje kapsamında gölet suyla dolduruldu. Kafeterya tamamlandı. Aydınlatma ve ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Şuanda da çevre düzenlemesi yapılıyor. Çevre düzenleme çalışmalarının ardından alan vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi.

Ortaköy Mahallesi’nde bulunan alana vatandaşlarımıza hizmet vermesi amacıyla biyolojik gölet ve rekreasyon alanları yapılıyor. Projede, açık ve kapalı alanı bulunan restoran, 6 adet satış büfesi yer alıyor. Proje kapsamında mescit, mini futbol sahası, çocuk oyun alanları, macera parkuru ve mesire alanları yapılıyor.

Hanımlar Lokali’nde 34 kilo verdi

Manisa’da yaşayan 49 yaşındaki Mürüvvet Yiğit, fazla kilolarını Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yeni Mahalle Hanımlar Lokali’nde verdi. Düzenli olarak spor yapan Yiğit, 8 ayda 34 kilodan kurtuldu. Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür eden Mürüvvet Yiğit, “Bizlere bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun” dedi.

Yunusemre Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunduğu hanımlar lokali ve meslek edindirme kursları, birçok vatandaşın takdirini kazanıyor. Hanımlar, lokaller sayesinde birçok branşta kurstan yararlanırken; yeni hobiler ediniyor. Yeni Mahalle Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarından yararlanan 49 yaşındaki Mürüvvet Yiğit fitness, plates ve zumba yaparak 8 ayda 34 kilo verdi. Kursa başlamadan önce yaklaşık 120 kilo olduğunu belirten Yiğit, hanımlara da belediyenin açtığı kurslardan yararlanmaya davet etti.

“Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun” diyen Mürüvvet Yiğit, bütün kadınların sporla tanışması gerektiğini dile getirdi.