Çankırı Yurt Binalarına Işıklarla "Afrin" Yazdılar

Yurt Binalarına Işıklarla "Afrin" Yazdılar

15.03.2018 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

Yurt Binalarına Işıklarla Afrin Yazdılar

Çankırı’daki üniversite öğrencileri Mehmetçiğe destek için yurt binalarının ışıklarıyla "Afrin" yazdı.
Çankırı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencileri yurt binalarının ışıklarından "Afrin" yazısı yazdı.
Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan KYK Çankırı İl Müdürü Sadık Ak, ülke içinde ve Afrin’de başarılı operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine üstün başarılar diledi. Ak, ülkenin başarılı büyümesinin giderek arttığını belirterek, "Türkiye İslam aleminin merkezi, mazlumların sığınağı olan bir ülke konumunda. Son 15 yılda ekonomik olarak ülkemizin güçlenmesi, ülkemizin refah düzeyinin yükselmesi, bizim düşmanlarımızın da gözünü ülkemize dikmelerine sebep oluştur. İçeride ve dışarıda düşmanlar ülkemizin bu gücünü kıskanmaktadır. Tabii ki bu duruma ülkemiz, ordumuz sessiz kalamazdı ve Fırat Kalkanı operasyonu, akabinde Zeytin Dalı Harekatı’yla ülkemizin birliğine, bütünlüğüne göz diken teröristlere gereken dersi vermektedir" dedi.
Her zaman devletin ve ordunun yanında olduklarını dile getiren Ak, "Bizde bu süreçte askerlerimizi, ordumuzu, milletimizi yalnız bırakamazdık. Bu vesile ile bizde dedik ki ne yapabiliriz, tepkimizi nasıl gösterebiliriz ve öğrencilerimizle genel müdürlüğümüzün de talimatıyla bu şekilde milletimizin dikkatini Afrin’deki harekata çekmek için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Bugün öğrencilerimizle bu etkinliği yapıyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yakınlarına cenabı hak onlara sabrı cemil ihsan eylesin. İnşallah ülkemiz bu badireleri de atlatacaktır" açıklamasında bulundu.
Ak’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı okunarak Mehmetçiğe destek verildi.