Eğitim Yurt Dışı Eğitimin e-hali

Yurt Dışı Eğitimin e-hali

08.06.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

Günümüzde gelişen teknolojik imkanlar ile birlikte eğitimler giderek artarak sanal ortamlara taşınmaya başladı.

Yurt Dışı Eğitimin e-hali

DinamoEdu Kurucu Ortağı Fatih Kuran

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi eğitim kurumları eğitimlerini klasik sınıf ortamının yanı sıra online platformlara taşımaya da başladı. Online platformların klasik eğitime göre çok daha kolay ulaşılabilir ve daha hesaplı olması bu trendin gelişmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda çoğu kişi online eğitimler sayesinde bir yandan çalışma hayatına devam ederken diğer yandan da hayalini kurduğu eğitimi alma imkanına da sahip oluyor.

“Online eğitim, video, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam teknolojileri gibi araçlar vasıtası ile eğitimin uzaktaki öğrencilere ulaştırılmasıdır.” Klasik eğitimler, bilginin, ilgili eğitmen tarafından kendi bilgi ve deneyim seviyesine de bağlı olarak sınıf ortamında kısıtlı bir sürede aktarılması esasına dayalı olarak ilerlemektedir. Eğitimin e-halinde ise; eğitmenler bir sınıfa sığmayacak büyüklükteki öğrencilere, süre sıkıntısı olmaksızın, ders modüllerini işleyebiliyor. Çoğu dersin videosu öğrenciler tarafından tekrar tekrar izlenebiliyor. İşlenen eğitim ile ilgili ders notları da kapsamlı şekilde öğrenci ile paylaşılabiliyor. Bu durum öğrenme verimliliğini geliştirme adına klasik eğitimden bile daha fazla fayda yaratabiliyor. Diğer bir deyişle; öğrenciler, diledikleri zaman derslerini takip ederken, takıldıkları yerde geri dönebiliyor, anlamadıkları kısımları tekrar edebiliyor ve modül aralarındaki kısa testlerle bilgilerini diledikleri zaman ölçebiliyor. Bunun yanı sıra eğitmenler de öğrenciler tarafından her daim ulaşılabilir durumda ve olası sorularının karşılığı çok kısa zamanda alma imkanına sahip olabiliyorlar. Çoğu online eğitim platformunda öğrenciler arası iletişimi geliştirmek ve etkileşimi arttırmak adına takım olarak yapılması gereken projeler de genelde eğitimin ayrılmaz bir parçası oluyor. Bu projeler için eğitim platformlarında takım olarak iletişim kurmanızı sağlayacak video konferans odaları da sağlanabiliyor. Bu sayede klasik sınıf ortamında öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelerden online eğitim ortamında da eksik kalmamanız sağlanıyor. Bazı online eğitim programlarında, daha önce kaydedilmiş ders videoların yanı sıra, dünyanın neresinde olursanız olun canlı olarak ders ortamına bağlanarak sorularınızı direkt ilgili öğretmen ile paylaşmanız da mümkün. Katıldığınız bu tip bir dersten sonra dilerseniz pekiştirmek amacı ile aynı dersi kayıtlardan tekrar izleme imkanı da klasik eğitim programlarında olmayan ve online eğitimlere özgü bir avantaj durumunda.

Haberin Devamı

Online eğitim alan öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Giderek daha çok devlet üniversitesi ve özel üniversite uzaktan eğitim programları açıyor. Aynı zamanda yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için de kaliteli eğitim programları online olarak da sunuluyor.

Haberin Devamı

Tam zamanlı çalışanlar ve yurt dışında eğitim görmek isteyip buna imkân bulamayanlar için uzaktan eğitim ideal bir seçenek. Bağımsız, tek başına ders çalışabilenlerin uzaktan eğitim alarak lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olmaları artık mümkün. Üstelik çoğu eğitim kurumu klasik sınıf eğitimi almak sureti ile alacağınız diplomanın aynısını veya eş değerini size online eğitimleri tamamlamanız sonrası verebiliyor.

Haberin Devamı

Her ne kadar uzaktan yapılsa, öğretmen ve öğrenci arasında mesafe olsa da teknolojinin getirdiği imkanlar dolayısı ile uzaktan eğitim örgün öğretimden daha az etkili bir eğitim şekli değil. Hatta artıları olduğundan bile bahsetmek mümkün. Uzaktan eğitimde özel olarak hazırlanmış materyaller sayesinde öğrencilerin bilgileri sık tekrar ederek öğrenmesini ve böylece bilgilerin unutulması ihtimalini azaltmak hedeflenmektedir. Artık hayalinizi kurduğunuz yurtdışı eğitim programlarına katılmak için ihtiyacınız olan tek şey internettir.