Gündem Yurt genelinde kavurucu sıcaklar

Yurt genelinde kavurucu sıcaklar

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Metoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan hava tahminlerine göre hava sıcaklığının önümüzdeki hafta sonuna kadar Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 40 dereceyi aşması öngörülüyor.

Yurt genelinde  kavurucu sıcaklar

Meteoroloji uzmanlarına göre Ankara’da sıcaklıklar yarından itibaren yükselecek, pazar günü sıcaklıklar en fazla 37 dereceye kadar çıkacak. Hafta sonuna kadar az bulutlu seyretmesi beklenen İstanbul’da ise sıcaklıkların en düşük 23, en yüksek ise 34 dereceye kadar çıkması öngörülüyor.

İzmir 41 derece

Uzmanlara göre perşembe gününden sonra sıcaklığın artması beklenen İzmir’de hafta sonu hava sıcaklıkları 40-41 derece arasında seyredecek. İzmir’de ise perşembe günü en az sıcaklığın 25, en fazla 38 derece olması beklenirken, pazar günü sıcaklığın en az 27, en fazla ise 41 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor.

Antalya bunalacak

Turizmin başkenti Antalya’da ise termometrelerin hafta sonu 42 dereceyi kadar çıkması bekleniyor. Ege bölgesinde de hafta sonu kavurucu sıcaklıkların geleceği tahmin edilirken, pazar günü Manisa, Denizli ve Aydın’da hissedilen sıcaklığın 43 dereceyi bulacağı değerlendiriliyor. Haftanın geri kalan bölümünde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne de kavurucu sıcaklıkların geleceği tahmin edilirken, uzmanların raporlarına göre hafta sonu Şanlıurfa’da hissedilen sıcaklık 43 dereceye, Adıyaman ve Kilis’te 41 dereceye, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep’te de 40 dereceye kadar çıkacak.