Eğitim Yurtdışı eğitim ve kariyer fuarları başlıyor

Yurtdışı eğitim ve kariyer fuarları başlıyor

12.10.2010 - 10:50 | Son Güncellenme:

IEFT, sadece üniversite ya da yabancı dil öğrenme hayali kuranların değil yurtdışında staj, daha geniş iş olanakları ve kariyer imkânı arayanlara da fırsat sunacak.

Yurtdışı eğitim ve kariyer fuarları başlıyor

Türkiye’de yapılmakta olan en kapsamlı yurtdışı eğitim fuarı organizasyonu olma özelliğini taşıyan International Education Fairs of Turkey (IEFT), bu yıl 17 Ekim 2010 tarihinde Ankara’da “start” alacak ve İzmir, Bursa, İstanbul, Kayseri, Antalya ile devam ederek Türkiye’de 6 ilde düzenlenecek. Fuar, sadece üniversite ya da yabancı dil öğrenme hayali kuranların değil yurtdışında staj, daha geniş iş olanakları ve kariyer imkânı arayanlara da fırsat sunacak.

Haberin Devamı

25 farklı ülkeden, alanında uzman pek çok üniversite ve kolejin katıldığı 18. (IEFT)Yurtdışı Eğitim Fuarları Türk gençlerinin yurtdışı eğitim planlarını ve geleceklerini belirlemelerinde yardımcı oluyor. Bu çok özel fuar, yine özel kampanyalar ve geniş burs imkânları ile hemen herkesin hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olacak.
Yaklaşık 10 yıldır devam eden IEFT YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Yurtdışı Eğitim Fuarı olma özelliğini daima korumaktadır. Her yıl fuarlar 50,000 civarında öğrenci ve velisi tarafından ziyaret edilmekte ve yurtdışında eğitim yapmak isteyenler için en önemli karar alma kanalı olma özelliğine sahiptir. Her yıl katılımcı 50,000 öğrencinin yaklaşık 8,000-10,000 civarı yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika ve diploma programlarına katılmaktadır. Öğrenciler özellikle, Amerika, İngiltere, Avustralya, Almanya, Kanada, Fransa, Hollanda, İsveç, İtalya, İspanya gibi ülkeleri yoğun bir şekilde tercih etmektedirler. Son yıllarda ise Ukrayna, Estonya, Rusya gibi Doğu Avrupa ülkelerine de talep artmaktadır.

Haberin Devamı

18. IEFT Fuarlarında her yıl farklı iki ülkeye özel bir bölüm açılarak daha fazla eğitim kurumunu konuk etme imkanı tanınmaktadır. Bu yıl özel tanıtım fırsatından yararlanarak üniversite ve kolejlerini seminerler, videolar, multimedya olanakları, ülke eğitim ataşeleri ve özel eğitimcileri ile tanıtacak olan ülkeler; AVUSTRALYA ve HOLLANDA oldu. Avustralya’da eğitimin tanıtımından sorumlu AUSTRADE ve Hollanda’da eğitimin tanıtımından sorumlu NUFFIC, IEFT Fuarlarına çok özel hazırlandılar ve ülkelerinin en iyi üniversitelerinin, çok özel fırsatlarla IEFT’de yer almalarını sağladılar.

Fuarda Avusturya ve Hollanda kadar olmasa da İNGİLTERE ve AMERİKA’nın da ağırlığı var. İngiltere'nin Türkiye ile olan kültürel ilişkilerini geliştirmekle sorumlu olan BRITISH COUNCIL’ın da katıldığı IEFT fuarlarında, İngiliz üniversite ve kolejleri fuarın renkli bölümlerinden birini oluşturacak. Amerikan Üniversiteleri ise hem devlet hem de özel üniversiteleri ile IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’nda olacaklar. Amerika da diğer ülkeler kadar Türk öğrencilere ve bu büyük fuara önem verdiğini, Amerikan Konsolosluğu ve Fulbright burs yetkilileri ile fuara dahil olarak gösterecek.

Haberin Devamı

Bu dört ülkenin dışında, 18. IEFT Fuarına ücretsiz veya çok düşük ücretlerle eğitim yapılabilinen Avrupa Üniversiteleri de yoğun ilgi gösteriyorlar. Yaklaşık 25 farklı ülkeden 150’e yakın üniversite ve kolej lisans, yüksek lisans, doktora, burslu eğitim gibi konularda öğrencileri bilgilendireceklerdir. Ayrıca, ülkelerin konsoloslukları ülkelerin eğitim sistemi, burs olanakları, yaşam koşulları ve vize gibi konularda fuarı ziyaret edenlere bilgi verecekler.

18. IEFT Yurtdışı Eğim Fuarları; üniversite lisans, üniversite hazırlık, yüksek lisans, ön lisans, MBA, üniversite transfer olanakları, doktora, öğrenci değişim programları, yaz okulları, sertifika, diploma, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularını kapsıyor.

Haberin Devamı

Fuarda ayrıca yurtdışında şu dil eğitim programlarını bulabilirsiniz; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Çince dil eğitimi, çocuklar ve gençler için yaz okulları, İngilizce öğretmenleri için TEFL- TESOL, TOEFL- IELTS hazırlık, GMAT, GRE, SAT hazırlık, kısa dönem sertifika ve diploma, Amerika’da work and travel, “Work and Study”, yönetici ve işadamları için "Executive" programları, hukuk, mühendislik, finans, bankacılık, medya, tıp, moda, turizm alanlarında kişisel gelişim programları…

Yazarlar