Gündem Yurtta karne sevinci

Yurtta karne sevinci

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde ve Antalya Valiliği ile turizm sektörü temsilcilerinin katkılarıyla 719 okul birincisine ailesiyle 5 yıldızlı otelde tatil hediye edildi. Projeye 52 otel sponsor oldu.

Yurtta karne sevinci


l Bursa’da ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören yaklaşık 550 bin öğrenci yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşarken, Bursaspor Kulübü de “Onun formasını da sen al” kampanyası kapsamında, karne alan öğrencilere 500 yeşil beyazlı forma hediye etti.
l Kayseri 50’nci Yıl Dedeman Ortaokulu’nda derslerinde başarılı olup takdir alan öğrencilere karneleriyle birlikte mp3 çalar ile “İslam İlmihali” kitabı hediye edildi
l Ülkelerindeki iç karışıklıklar, çatışmalar ve ayrımcılıklar nedeniyle göç ettikleri ülkelerinden Isparta’ya yerleşen bine yakın Somalili mültecinin 75 çocuğu, sömestir tatilinin gelmesiyle kentteki akranları gibi karne sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Kürtçe okulda ilk karne

Diyarbakır’da Kürtçe eğitim verilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca özel okul statüsü tanınan Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi öğrencileri, ilk kez karne aldı. Kürtçe yazılı karnelerin dağıtıldığı törende konuşan DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvikili Selma Irmak, Kürtler’in 90 yıldan beri bugünü beklediğini belirterek, “30 yıl verilen mücadele tam da bunun içindi” dedi.
DHA