Populer Bilim Yürüyen Ve Nefes Alan İlk Biyonik Robot Üretildi!

Yürüyen Ve Nefes Alan İlk Biyonik Robot Üretildi!

14.10.2013 - 13:54 | Son Güncellenme:

Her geçen gün gelişen teknolojilerden faydalanılarak geliştirilen teknolojiler yapay bir robotta toplandı! Dünyanın ilk yürüyebilen ve nefes alabilen robotu üretildi!

Yürüyen Ve Nefes Alan İlk Biyonik Robot Üretildi

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, bilim adamları tarafından çalışmaları hızlandırılan yapay robotlara her geçen gün yeni özellikler eklenmeye ve insani yetenekler kazandırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda geliştirilen ve teknoloji dünyasında büyük bir çalkantı yaratan robotlar, gün geçtikçe daha da insansı bir hal alıyor.

Haberin Devamı

Enerji ihtiyacını eklem yerlerine yerleştiren hareket dinamoları ve harici elektrik kablolarıyla karşılayan robotlar için yeni bir yöntem daha geliştirildi. İnsansı robotun vücudunu saran kabloların arasında kanların da dolaşacağını müjdeleyen ABD'de Hükümet kaynaklı bir enstitü, yapay Biyonik Adam çalışmalarının başarıyla ilerlediğini paylaştı.

İngiltere'de yayımlanacağı bilinen bir belgesel için geliştirilen biyonik insansı robot, yapay organlarla insan yapısını andırıyor. Sağlık dünyasının en popüler ve başarılı girişimlerinden biri olan organ naklinin kullanılacağı alana insansı biyonik robotların da katılacağı biliniyor.

Hazırlanan biyonik adamı 20 Ekim tarihinde yayımlanacak olan belgeselde daha detaylı bir şekilde inceleyebileceğiniz gibi,