Siyaset Yuvama, sevdama aşkıma döndüm

Yuvama, sevdama aşkıma döndüm

03.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti üyelik belgesini imzaladıktan sonra Yıldırım’ın daveti ile kürsüye gelen Erdoğan, sözlerine, “Sizleri hasretle selamlıyorum” diyerek başladı. Ak Parti’deki kardeşliğin ‘ahiret kardeşliği’ olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu davadan ayrılıp da iflah olan görmedim” diye devam etti

Yuvama, sevdama aşkıma döndüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’ye katılmasının ardından yaptığı ilk konuşmada, “aşkıma, sevdama, yuvama döndüm” dedi. 16 Nisan’ın geride kaldığını ifade eden Erdoğan, “Planlarımızı 2019’a göre yapmak mecburiyetindeyiz. Bu fakir mahcup olmak istemiyor” dedi. “Acırsak acınacak hale geliriz” diyerek FETÖ ile mücadele konusundaki kararlılığı vurgulayan Erdoğan, AB’ye de “Fasılları açmadığınız takdirde güle güle” sözleriyle rest çekti.
Erdoğan’ın Ak Parti’ye katılımı için Ak Parti Genel Merkezi’nde tören düzenlendi. Partiye katılım belgesini imzaladıktan sonra Yıldırım’ın daveti ile kürsüye gelen Erdoğan, şu mesajları verdi:
HAMDOLSUN HASRET SONA ERİYOR: 27 Ağustos 2014’te milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevime seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha ‘selamünaleyküm’ diyerek, heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. Tabii bu ayrılık, aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir.
GELMEM DİYEN KİM VARSA YOLUNU ÖĞRENDİLER: Türkiye’nin sosyal bilimler literatürüne ‘Ak Parti tarzı siyaset’ diye bir kavramı kazandırdık. İnanmasalar da gerçek bu. Doğrudan milletin oyuyla göreve gelen cumhurbaşkanını kabullenmek istemeyenler kendilerini komik duruma düşürecek işlere kalkıştılar. ‘Gelmem’ diyen kim varsa sonunda bir gün Beştepe’nin yolunu öğrendi.
KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN: Bu tarihi dönüşüme katkı veren 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum. Ama bu vesileyle tabii ki, ‘hayır’ diyenlere de aynı şekilde demokratik haklarını kullanma yolunda gayret sarf ettikleri için onlara da teşekkür ediyorum. Yüzde 51,4 bir Ak Parti oyu değildir ama şunu da söyleyeyim, yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir. Onun için kimse kimseyi aldatmasın, önümüzde yerel seçimler var, inşallah 2019 Kasım’ında parlamento ve başkanlık seçimi var. Orada her şey daha net ortaya çıkacaktır.
2019’A GÖRE PLAN: YSK nihai karar mercidir, nihai kararını veriyor, sen onunla tatmin olmuyorsun, AYM diyorsun, şimdi de AİHM’ye gidiyorsun. AİHM’nin böyle bir görevi yok. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor. Onun için sabırlı ol. 2019’da seçimler var. O seçime iyi hazırlan, milletin gönlüne gir. Ama bunu yapmıyorlar. Hala Türkiye’yi ne kadar Türkiye düşmanı varsa, teröristler varsa onların kapılarına gidiyor, seviye kaybına uğruyorlar. 16 Nisan artık geride kaldı. Bundan sonra tüm enerjimizi, dikkatlerimizi, planlarımızı 2019 seçimlerine göre yapmak mecburiyetindeyiz.
BU FAKİR MAHCUP OLMAK İSTEMİYOR: Rehavete kapılmaya, milletin rotasından çıkmaya hakkımız yok. Aksi takdirde şehitlerimize, gazilerimize, evlatlarımıza mahcup oluruz. Bu fakir mahcup olmak istemiyor. Sizlerin de mahcup olmak istemediğinize inanıyorum. Öyleyse çalışacağız, daha çok çalışacağız, daha samimi, daha verimli çalışacağız. Durmayacağız, çat kapı yapacağız. Özel davet yok. Parası pulu olanlara gidelim de diğerlerini kenarda bırakalım yok. Gençlere ve kadınlara da özel önem vereceğiz.

‘Sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim’

İFLAH OLAN GÖRMEDİM: Bizim sizlerle olan yol arkadaşlığımız, gönüldaşlığımız öyle pamuk ipliğine bağlı değildir. Bizim muhabbetimiz rüzgara göre yön değiştirmez. Çünkü bizim kardeşliğimiz ahiret kardeşliğidir. Bizim dava arkadaşlığımız ervah-ı ezelde, levh-i kalemde yazılmıştır. Buna böyle bakacağız. Ama dava adamlığı da kolay değildir. Bizler bu davaya talip olduk. Sonunda rütbe, mevki, makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol, bizi işte buralara getirdi. Elbette bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkum ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim. 21 Mayıs’ta olağanüstü kongreden Ak Parti güçlenerek çıkacak.

‘Acırsak acınacak hale geliriz’

FETÖ’nün kamudan, iş dünyasından ve sivil toplum faaliyetlerinden tasfiyesi konusunda ciddi ilerlemeler kaydedildi.
Terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz’da hep birlikte gördük. Şimdi bazıları diyor ki, ‘işte burada haklı, haksız, şu, bu...’ Takiyyenin bu kadar başarılı yapıldığı bir başka örgüt yoktur. Onlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar ve biz artık kalkıp da, ‘şu ne dedi, bu ne dedi?’ buna bakamayız. Gereği neyse, bu yapılacaktır.
Zaman zaman arkadaşlarıma söylüyorum; ‘önünüze gelip gözyaşı dökenler de olabilir’. Ben şuna inanıyorum, acırsak acınacak hale gelebiliriz.

‘Fasılları açmazsanız güle güle’

Bugüne kadar açmadığınız fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değil. İşte NATO Zirvesi var, orada görüşme talepleri var.
Yukarıdan aşağıya beş madde saymışlar. ‘İlk adımı Türkiye’nin atması gerekir, OHAL kalkması gerekir, şu olması lazım, bu olması lazım’. Geçin bunları geçin. Siz ne yapacaksınız onu söyleyin. Biz bu terörle mücadeleyi ne ile vereceğiz? Biz OHAL ilan edemeyeceğiz, beyefendilerden izin alacağız.
Böyle bir şey olabilir mi? Onun için de onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz, verdiğiniz sözleri tutacaksanız. Ondan sonra masaya oturur konuşuruz. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

Yuvama, sevdama aşkıma döndüm


NOTLAR...

Davutoğlu geldi, Gül ve Arınç yoktu


Erdoğan, AK Parti’ye eşi Emine Erdoğan ile gelirken genel merkez kapısında Erdoğan’ı Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile genel merkez yöneticileri karşıladı. Salona Dombra şarkısından adına uyarlanan şarkı ve, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları ile girdi.
Erdoğan, 21 Ağustos 2014’te Ahmet Davutoğlu’nun adını yeni genel başkan ve başbakan olarak açıkladığı kürsüde, 2,5 yıllık aradan sonra yeniden partilere hitap etti.
Yıldırım, Erdoğan’ın üyelik imzasını oturdukları sırada imzalattı ve Cumhurbaşkanı imzayı atınca gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan’ın da imzayı attıktan sonra gözlerinin dolduğu görüldü. Bir çok partilinin de Erdoğan konuşurken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Erdoğan yerine geçtikten sonra Yıldırım’ın üyelik için üyelik beyannamesini imzaladı. Yıldırım, Erdoğan’a imzaladığı, “kurucu üye beyannamesi”nin bir kopyasını da hediye etti.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantıya katılan isimler arasında yer aldı. Davutoğlu, eski Meclis başkanları Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek ile yan yana oturdu. Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın ise toplantıya katılmadıkları görüldü.
Tören için genel merkez çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan AK Parti’ye gelişi için yol boyunca canlı yayın kameraları kuruldu.
Bakan araçları dahi parti genel merkezinin bahçesine alınmadı. Milletvekilleri ve partililer de yürüyerek partiye giriş yapmak zorunda kaldı.

Beştepe’de 5.5 saatlik zirve

Yuvama, sevdama aşkıma döndüm


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım dün Beştepe’de 5,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin de programlarında bulunmaması nedeniyle “sürpriz” olarak değerlendirilen görüşmenin, Erdoğan ve Yıldırım’ın yurt dışı programları nedeniyle perşembe günkü olağan görüşmenin öne çekildiği ifade edildi. Görüşmede, iç ve dış gelişmelerin yanı sıra; yeni yönetim sistemine ilişkin TBMM’den çıkarılacak uyum yasalarının ve 21 Mayıs’ta yapılacak Ak Parti olağanüstü kongresinin değerlendirildiği kaydedildi. l ANKARA Milliyet