Gündem Yüz Hatları İle Sperm Kalitesi Doğru Orantılı Çıktı !

Yüz Hatları İle Sperm Kalitesi Doğru Orantılı Çıktı !

09.09.2014 - 19:23 | Son Güncellenme:

Bilim adamlarından ilginç bir açıklama geldi. İspanya, Avustralya ve Kolombiya'dan araştırmaya katılan bilim adamları ilginç bir sonuca vardı. Yüz hatları daha köşeli ve geniş olan erkeklerin spermlerinin kalitesiz olduğu sonucuna varıldı.

Yüz Hatları İle Sperm Kalitesi Doğru Orantılı Çıktı

Bilim insanları Evolutionary Biology dergisinde yayınladıkları araştırma için Valencia Üniversitesi’nden 50 erkeğin sperm kalitelerini inceledi ve sper örneği veren tüm deneklerin görünümlerinin “Ne kadar maskülen” olduğunu yüz genişliği, çene hatları ve burun şekli gibi kriterlere dayanarak puanladı.

Haberin Devamı

Araştırma sonucunda “Maskülenlik” konusunda düşük not alan deneklerin sperm kalitelerinin diğer deneklerden belirgin bir oranda daha yüksek olduğu görüldü. Uzmanlar bu etkinin fazla testesteron hormonunun sperm üretimini sekteye uğratıyor oluşuna bağlanabileceğini söyledi.

Araştırmanın devamında tüm deneklerin fotoğraflarını 149 kadın ve 77 erkeğe gösterdiklerini belirten bilim insanları, sperm kalitesi yüksek olan erkeklerin, maskülen- feminen ayrımı yapılmaksızın her iki cins tarafından da “daha çekici” olarak tanımlandığını da belirtti.