Malatya ‘Yüz Yıllık Yalnızlık Kudüs, Mescid-İ Aksa' Fotoğraf Sergisi Açılıyor

‘Yüz Yıllık Yalnızlık Kudüs, Mescid-İ Aksa' Fotoğraf Sergisi Açılıyor

11.01.2018 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

‘Yüz Yıllık Yalnızlık Kudüs, Mescid-İ Aksa Fotoğraf Sergisi Açılıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Müslümanların ilk kıblesinin yer aldığı Kudüs’te Filistin halkına yönelik İsrail devletinin oluşturduğu baskı ve zulme dikkat çekmek için ‘Yüz Yıllık Yalnızlık Kudüs Mescid-i Aksa’ isimli fotoğraf sergisi açacak.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, açılacak fotoğraf sergisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs sonsuza kadar Filistin’in başkenti olarak kalacaktır. Üç semavi dine mensup insanların Osmanlı İmparatorluğu idaresi altında özgür, hür ve barış içerisinde yaşamasına rağmen son yıllarda terör devleti İsrail’in baskı ve zulmüyle karşı karşıya kalan Kudüs’e sahip çıkan Filistin halkının haklı mücadelesine destek veriyoruz. Osmanlı İmparatorluğunun o bölgeden ayrıldığı 1917 yılından bugüne kadar insan haklarının ayaklar altına alındığını görmekteyiz” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinin hiçbir geçerli yanı olmadığını ifade eden Şahin, “Müslümanlar olarak bizim için bu karar yok hükmündedir. Kudüs tüm Müslümanların kalbi ve ruhudur, bizim onurumuz ve şerefimiz olan Kudüs’ü savunmak her Müslüman’ın görevidir. Kan ve gözyaşının eksik olmadığı Kudüs’te dini ve tarihi mekanlara canı pahasına sahip çıkan Filistin halkının verdiği onurlu ve şerefli mücadeleyi sanatsal etkinliklerle toplumun daha geniş kesimlere ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda fotoğraf sanatçısı Ahmet Berber’in objektifine yansıyan Kudüs karelerinden oluşan ‘Yüz Yıllık Yalnızlık Kudüs Mescidi Aksa" isimli fotoğraf sergisinin 12 Ocak Cuma günü saat 11,00’de Soykan Parkı Yeni Cami önündeki alanda açılacağını söyleyen Şahin, “Hedefimiz, ilk kıblemiz olan, etrafı mübarek kılınmış işgal altındaki Kudüs ile ilgili toplumda doğru ve kalıcı bir bilinç oluşturmaktır. Kudüs’te ki dini ve tarihi mekanların yanı sıra İsrail’in zulmüne boyun eğmeyen onurlu Filistinli kardeşlerimizin verdikleri tarihi direnişten farklı kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergimize tüm halkımızı, basın mensuplarımızı ve sanatseverleri bekliyoruz” dedi.
Şahin, Yeşilyurt Kent Konseyi ile ortaklaşa açacakları sergide 80’e yakın Kudüs ve Filistin halkından farklı karelerin yer alacağını söyledi.