Ekonomi Yüzde 30 kâr payı vaat etti

Yüzde 30 kâr payı vaat etti

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul’da halka arzı 8-9 Haziran’da yapılacak olan Mavi Giyim’in CEO’su Cüneyt Yavuz, dün düzenlenen telekonferansta “Halka arz edilen Mavi Giyim’in bugün yaklaşık 1.4 milyar lira cirosu var. Şirketimizin perakende alanında birebir satışları üç yıldır yüzde 16 büyüyor. Halka açıldıktan sonra yeni bir yönetim kurulu kuracağız; yeni yönetim kurulunda Ersin Akarlılar başkan olacak, bunun yanı sıra iki bağımsız yönetim kurulu üyesi olacak” dedi.

Yüzde 30 kâr payı vaat etti

Çoğunluk kurucunun

“Mavi Giyim hisseleri 15 Haziran’da işlem görmeye başlayacak” diyen Yavuz, yatırımcılara ve analistlere yaptığı değerlendirmede şu açıklamaları yaptı:

“Halka açılmayla beraber Turkven’in (yatırımcı fon şirketi) Mavi Giyim’de payı kalacak, azınlık olarak devam edecek. Halka arzdan sonra çoğunluk hissesi Akarlılar ailesinde (şirketin kurucusu) olacak. Halka arz sürecinde Frankfurt, Stockholm, Londra ve ABD’deki yatırımcılardan ilgi gördük. Halka arz sürecinde dünyanın büyük fonlarıyla görüşüyoruz, yatırıma uzun vadeli bakıyorlar. Yatırımcılarımıza her yıl yüzde 30 temettü (temmettü) dağıtmayı hedefliyoruz.”

Mavi Giyim pay başına 43.0-51.6 lira fiyat aralığı ile halka arz edilecek. Talep toplama süreci 8 Haziran Perşembe başlayacak ve 9 Haziran Cuma sona erecek.