Ege Yüzde 5 büyüme büyük moral verdi

Yüzde 5 büyüme büyük moral verdi

13.06.2017 - 03:34 | Son Güncellenme:

2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yüzde 5’lik büyümenin iş dünyasına ve piyasalara büyük moral verdiğini söyledi.

Yüzde 5 büyüme büyük moral verdi

Geçtiğimiz yıl hükümet tarafından ekonomiye yönelik önemli tedbirler alındığını hatırlatan Demirtaş, “Kredi Garanti Fonu’nun devreye girmesiyle kredi hacminin arttırılması, bazı ürünlerde KDV’nin düşürülmesi, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve sicil affı gibi alınan önlemler bu sene etkisini gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl büyümenin yüzde 2.9’luk oranında gerçekleştiğini ve bu oranın yeterli olmadığını vurgulayan Demirtaş, “Ama biz geriye değil önümüze bakmalıyız. Yüzde 2.9’un ardından gelen yüzde 5 moralimizi çok yükseltti. Şu anda piyasalarda güven de var” diye konuştu.

İnşaata destek

Buna karşın büyüme rakamları analiz edildiğinde bazı sektörlerin üzerinde özellikle durulması gerektiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe beklenen büyüme gerçekleşmedi. Sanayi sektörü yüzde 5.3 artış göstermesine rağmen inşaat sektörü yüzde 3.7 de kaldı.

Bu nedenle inşaat sektöründe vergisel destekler yapılması gerekmektedir. İlk çeyrekte gerçekleşen büyüme oranının sürdürülmesi halinde, 2017 yılsonunda büyüme oranı 2016’nın üzerinde gerçekleşebilecektir. Bu büyümeyi kalıcı yapmalı, yüzde 5’in altına düşmemeliyiz.”