Yüze ve dudaklara yağ enjeksiyonu nedir?

Yağ transferi yapılan bölgelerinizin daha yumuşak ve dolgun gözükerek size daha yenilenmiş ve taze bir görünüm vermesini sağlayabilir. Sonuçlar cilt dokunuzun daha da güzelleşmesi olarak kendini gösterir.

Sonuçların kalıcılığı ve başarısı plastik cerrahınızın yeteneğine ve tecrübesine bağlıdır. Yağın ne kadar hızlı toplanılıp saflaştırıldığı ve hangi bölgeye nasıl yerleştirildiği sonuçları direkt olarak etkiler. Operasyonun başarıyla sonuçlanması için doktorunuzun tecrübeli ve kullanılacak teknik hakkında bilgili olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Mikroyağ enjeksiyonu denilen bir yöntemle yapılan transferde (her ne kadar daha yoğun bir emek istese de) yağın yerleştirilen bölgede kabul ve kalıcılık yüzdesi daha fazladır.

Transfer başarıyla gerçekleştirildiğinde enjekte edilen yağ kendine yeni bir kan kaynağı bularak hayatta kalması için ihtiyacı olan besin ögelerini oradan sağlayacaktır. Bu sağlanabildiği zaman sonuçlar çoğu zaman kalıcı olacaktır. Ancak yerleştirilen yağların bir kısmı beslenecek bir damar bulamayabilir. Bu durumda rötüş operasyonlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Daha sağlıklı ve güzel sonuçlar için estetik cerrahınızla her zaman irtibat halinde olmanız önerilir. Kontrol randevularınıza zamanında gitmeniz ve iyileşme süreci ya da sonuçlarla ilgili herhangi bir sorunuz olduğunda doktorunuza sormanız daha sorunsuz bir iyileşme dönemi ve daha başarılı sonuçlar için çok önemlidir.

Yağ enjeksiyonu, genellikle, vücudun belli bir bölgesinden alınan yağın özel bir işlemden geçirilip, dolgunlaştırılması gereken alana transfer edilmesini kapsar.

Yağ enjeksiyonundan sonra yaygın görülen şişlik, yaklaşık 1 haftada geçer. Şişliğin derecesi enjekte edilen alanın hassaslığına göre değişir.

En çok yağ nakli yapılan alanlar, dudaklar, yanaklar, eller, göğüsler, vücutta silüeti düzeltme ve yağ aldırma ve yaralanmalardan sonra gelişen vücut hatlarındaki boşlukları dalgalanmaları doldurmak için uygulanabiliyor.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı

instagram takip:guncelozturk

facebook:guncelestetik